Haberler

Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov'un Vefatı

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un vefatından derin üzüntü duyduğunu bildirdi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un vefatından derin üzüntü duyduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Atambayev, Özbekistan Meclis Başkanı Nigmatilla Yuldaşev ve İslam Kerimov'un eşi Tatyana Kerimov'a birer taziye telgrafı gönderdi.

Yuldaşev'e gönderdiği telgrafta, Kerimov'un ölüm haberini derin üzüntüyle karşıladığına dikkati çeken Atambayev, Özbekistan yönetimine ve kardeş Özbek halkına başsağlığı diledi.

Atambayev, hep "büyük arkadaş" olarak bildikleri Kerimov'un Kırgız-Özbek ilişkilerinin güçlendirilmesi için daima çaba gösterdiğini ve ikili ilişkilerin oluşmasında emeğinin büyük olduğunu vurguladı.

Telgrafta Atambayev'in, "Kerimov'un iki ülkenin gerçek çıkarlarına cevap veren dostluk ve ortaklık ilişkilerimizin güçlendirilmesi ve korunması ortak temel amacımız olduğuna eminim." ifadesine yer verildi.

İslam Kerimov'un eşine gönderilen mesajda ise "Derin üzüntü ile karşıladığım ölüm haberi, benim yüreğim kadar Kırgızistan halkının yüreklerini de dağladı." ifadesi kullanıldı.

Semerkant şehrinde gerçekleştirilecek İslam Kerimov'un cenaze töreninde Kırgızistan'ı, Başbakan Sooronbay Ceenbekov başkanlığında 12 kişilik heyet temsil edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Almazbek Atambayev İslam Kerimov Kırgızistan Özbekistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title