Haberler

Önder 52. Olağan Genel Kurulu

ÖNDER Genel Başkanı Korkut: "(Demokratikleşme paketi) Türkiye'nin hak ettiği özgürlükler ve hukuk zemininin kademesini güçlendirecek bu paketin takip eden düzenlemelerle hayata geçmesi, ülkemizdeki dini eğitim alanında hissedilir bazı iyileştirmeleri de de beraberinde getirecektir"

İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Hüseyin Korkut, demokratikleşme paketiyle ilgili, "Türkiye'nin hak ettiği özgürlükler ve hukuk zemininin kademesini güçlendirecek bu paketin takip eden düzenlemelerle hayata geçmesi, ülkemizdeki dini eğitim alanında hissedilir bazı iyileştirmeleri de de beraberinde getirecektir" dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Davutpaşa yerleşkesindeki 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ÖNDER 52. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Korkut, imam hatipliler açısından son derece tarihi gelişmelerin yaşandığı bir dönemden geçildiğini ifade ederek, imam hatiplilere karşı uygulanan olumsuz davranışların ortadan kalktığını söyledi.

Korkut, kademeli eğitim yasasını, Türkiye'nin ihtiyacı olan çoğulcu ve özgür eğitim sistemine doğru atılan bir hamle olarak değerlendirdiklerini ve desteklediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu yasa değişikliği, 28 Şubat sürecinde bilimsellikten uzak ve her türlü haksız, hukuksuz dayatmaları içeren ve tamamen milletimizin değerleriyle çakışarak ve uygulamaya konan 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitimin, nesillerin üzerindeki derin hasar ve tahribatını telafi etmeye dönük bir adım olmuştur. Kanunla birlikte eğitimde daha özgürlükçü ve eşitlikçi yöntemlere başvurulması ve bu yaklaşımın sürdürülmesi ve milli eğitimin bundan sonraki temel zihniyeti olması hepimizin ortak arzusudur. Bu bağlamda sözü edilen kanunun ruhuyla bağdaşmayan birtakım hususların da kanunun ön gördüğü amaçlara yönelik yeniden düzenlenmesi gözden ırak tutulmamalıdır."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketini bu yönde atılan önemli bir adım olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Korkut, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin hak ettiği özgürlükler ve hukuk zemininin kademesini güçlendirecek bu paketin, takip eden düzenlemelerle hayata geçmesi, ülkemizdeki dini eğitim alanında hissedilir bazı iyileştirmeleri de beraberinde getirecektir. Bu çerçevede dini inanca dayalı dini kıyafet her bakımdan bir özgürlük olarak kabul edilmeli, eğitim her aşamasında serbest bırakılmalıdır. Dini vecibelerini yerine getirmek isteyen öğrencilere her türlü kolaylık gösterilmeli, bütün okullarda ibadet alanları tahsis edilmeli, karma eğitim bir eğitim uygulaması olmaktan çıkarılmalı, dünyanın bir çok bölgesinde olduğu gibi kız, erkek öğrencilere ayrı eğitim veren kurumlar oluşturulabilmelidir."

İsteğe bağlı olarak ailelerin çocuklarına evlerinde de eğitim verebilmesi imkanının tanınması gerektiğini ifade eden Korkut, inançlar doğrultusunda çocuklara dini eğitim sağlayabilecek özel eğitim kurumların açılmasına imkan tanınması gerektiğini de kaydetti.

"İmam hatip nesli olarak yıllarca her türlü mağduriyete ve ötekileştirmeye karşı hak ve özgürlük taleplerimizi meşru yoldan arayan ve camia olarak bunun mücadelesi veren durumda olduk" ifadelerini kullanan Korkut, son yıllarda Türkiye'de ekonomi ile normalleşme, sivilleşme, demoktakileşme ve özgürleşmeden yana kazanımların, birtakım ulusal ve uluslararası çevreleri rahatsız ettiğini, ancak milletin kazanımlarını bu girişimlere heba etmeyeceğini dile getirdi.

Genel kurula, AK Parti Milletvekili İdris Naim Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan 28 Şubat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title