Haberler

Okyanus Koleji Öğrencilerinin Büyük Başarısı

Güncelleme:

Öğrenciler, Uluslararası Genç Mucitler Proje Olimpiyatı'nda dünya 1.si ve dünyanın en büyük bilimsel yarışması "I'SWEEEP"te 385 proje arasından dünya 2.si oldu.

Avcılar Okyanus Koleji Fen ve Proje Lisesi öğrencileri Elifsu Aslan ve Bilge Kurt'un "Matematik" alanındaki projesi, "AB IYIPO-Uluslararası Genç Mucitler Proje Olimpiyatı"nda DÜNYA 1.si olurken Beylikdüzü Okyanus Koleji lise öğrencileri Dilara Suna ve Melike Kara'nın "Enerji" alanındaki projesi, dünyanın en büyük bilimsel yarışması "I'SWEEEP"te 385 proje arasından Dünya 2.si oldu.

DÜNYA BİRİNCİSİ OLDULAR

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te her yıl düzenlenen ve bu yıl 8.'si gerçekleştirilen "AB IYIPO-Uluslararası Genç Mucitler Proje Olimpiyatı"nın sonuçları birkaç saat önce açıklandı.

Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Bilgi Teknolojileri ve Mühendislik olmak üzere toplam 6 farklı alanda 36 ülkeye ait 110 proje yarıştı.

BARGEM Birimi önderliğinde yarışmaya katılan. Elifsu Aslan ve Bilge Kurt'un Danışman Öğretmen Mete Doğanay ile birlikte hazırladıkları "Diagonal Relations of Regular Polygons (Düzgün Çokgenlerin Köşegen İlişkisi)"adlı projeleri 110 proje arasından Dünya 1.liğine layık görüldü.

ENERJİ PROJESİYLE DÜNYA İKİNCİLİĞİ

Beylikdüzü Okyanus Koleji lise öğrencileri Dilara Suna ve Melike Kara'nın "Enerji" alanındaki projesi, dünyanın en büyük bilimsel yarışması "I'SWEEEP"te 385 proje arasından Dünya 2.si oldu.

Çevre, mühendislik ve enerji alanlarını kapsayan dünyanın en büyük bilimsel yarışması I-SWEEEP 2014 (International Sustainable Energy Engineer Environment Project Olimpiad) ABD'nin Houston kentinde 28 Nisan- 4 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

66 Ülkeden 385 Bilim Projesi arasından gelen Dünya 2.liği Yarışmaya dünya çapında başvuru yapan projeler arasında, 66 ülkeden 385 bilim projesi katıldı.

Beylikdüzü Okyanus Koleji lise öğrencileri Dilara Suna ve Melike Kara, Danışman Öğretmen Duygu Celebcioğlu rehberliğinde hazırladıkları "Energic Feather" projesi ile "Enerji" alanında 385 proje arasından ilk 10'a girerek Dünya 2.si oldu.

ALTERNATİF ENERJİ

Öğrencilerimiz projeleri ile, tüm dünyada ucuz olduğu için çok fazla tüketilen kümes hayvanlarına ait atık tüylerin çevreye verdikleri zararı belirledikten sonra bunu zararsız hale getirmenin yollarını aradılar.

Üniversite ve özel sektör desteğiyle 1.5 yıl süren laboratuvar çalışmalarının ardından özel termokimyasal işlemlerden geçirdikleri atık tüylerle hidrojen gazı ve biyoyakıt elde etmeyi başardılar. Böylece öğrencilerimiz gelecekte kullanılabilecek ve maliyeti düşük alternatif enerji kaynağı elde etmeyi başardılar.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Beylikdüzü Gürcistan Avcılar Eğitim Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Tamı tamına 1,5 ton! 'Toros Kaplanı' isimli boğa, pazara ayak basar basmaz satıldı

Tamı tamına 1,5 ton! 'Toros Kaplanı' isimli boğa, pazara ayak basar basmaz satıldı

500

Yorumlar (7)

Adınız YazınNihan Kuzu:

Bu haber ergün bir sürü yalan dolan demeç veren siyasilerden dah mı önemsiz?Baş haber olmalıysdı böyle başarılar.siz ve sizin gibi öğrencilerimizle sporcullarımızla büyük kıvanç duyuyoruz.Bayrağımızı da açan bu çocuklarımızlın alınlarından yetiştiren ile ve öğretmenlerinin de hürmetle ellerinde öpmemiz lazım.Bir sürü tedavülden kalkmış yabancı futbolcuyu havalimanında omuzlar alıp karşılayacağınıza bu çocukları alın oözunuza...

6
0
yanıtYanıtla
Adınız YazınÖmer Yesari:

Aa da olsa arada böyle başarılı gençlerimizin isilerini duymak göğsümüzü kabartıyor.Ancak kendilerin gereken imkanlar verilmediği için çoğu dış ülkelere gidiyor.Haber bile sıradan birşeymişiş gibi en altlarda yer alıyor.İşte Türk milleti türk basınının ilgisi bu kadar maalesef !

6
0
yanıtYanıtla
haluk:

Türk akilli ve güclü ,helal olsun

3
1
yanıtYanıtla
Nazım AYDOĞAN:

Okyanus Kolejlerinin tartışılmaz üstünlüğünün belgesi işte bu olmalıdır.

2
0
yanıtYanıtla
halil kara:

tebrikler arkadaşlar muhakkak hak etmişinizdir

0
0
yanıtYanıtla
Nilay YILMAZ:

Arkadaşları tebrik ediyor,başarılarının devamını diliyorum.

0
0
yanıtYanıtla
Mine DÜLGER:

Çok Şükür ki okulumuz başarılarına başarı katlayarak öğretimine devam ediyor. Öğrenci ve öğretmenlerimi tebrik ederim -

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title