Haberler

Öğretmen Akademisi Vakfı, Köy Enstitülerini Ele Alıyor

"ÖRAV Sohbetleri" 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel olarak, Türkiye'nin 1940'lardaki eğitim ve kültür gelişimine büyük etkisi olan Köy Enstitülerini uzman konuğuyla ele alıyor.

Konuyla ilgili araştırmaları ve yayınları bulunan İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğrenim Üyesi Doç. Dr. Aynur Soydan Erdemir 26 Ekim Perşembe günü, saat 18.30 – 20.00 arasında SALT Galata'da dinleyicileriyle buluşacak.

Öğretmen Akademisi Vakfı'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği ÖRAV Sohbetleri etkinliğinde Doç. Dr. Aynur Soydan Erdemir, Köy Enstitülerinin Cumhuriyet'in erken dönemlerinde Türkiye'nin eğitim sistemine katkıları ve uygulamalarına yönelik bilgileri katılımcılarla paylaşacak. Bugün tüm dünyanın örnek gösterdiği Finlandiya'nın eğitim modeliyle Köy Enstitüleri arasındaki benzerlikler de masaya yatırılacak.

Lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde, Yüksek Lisans ve Doktora öğrenimini de yine aynı üniversitenin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'nde yapan Aynur Soydan Erdemir, Siyasal Hayat ve Kurumlar bilim alanından Doçentlik unvanını aldı. Türkiye ekseninde siyasal hayat, düşünce, kadın ve eğitim tarihi konularında çalışmalarını sürdüren Doç. Dr. Erdemir, aynı alanlardaki tez çalışmalarına da danışmanlık yapıyor. "Köyün Modernleştirilmesine Dair Bir Uygulama ve Bir Proje: (Köy Enstitülerinin Biçimlenmesi Sürecine Katkı) Kimsesiz Çocukların Köyde Eğitimi ve Dicle Köy Enstitüsü mezunu edebiyatçılarımızdan Adnan Binyazar üzerine yazılan "Adnan Binyazar: Bir Ömür Boyu Kültürün, Bilginin, Kitabın, Sözün Peşinde Olmak" başlıklı incelemeler Erdemir'in bu konudaki başlıca yayınları arasında yer alıyor. Bu çalışmalarının yanı sıra Erdemir, Danışma Kurulu Üyesi olarak Köy Enstitülerini Araştırma ve Eğitimi Geliştirme Derneği'nde ve Genel Kurul Üyesi olarak da Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı'nda çeşitli projelere de katkıda bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

29 Ekim Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title