Haberler

Öğrenme Şenliği Yoğun İlgi Çekti

Güncelleme:

Körfez'de farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla, Öğrenme Şenliği düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün Türkiye çapında ve bu defalık 4 pilot ilde (Kocaeli, Konya, Eskişehir, Bursa) düzenlenen bu şenlik ile; öğrenmenin yararlarının topluma anlatılmasının yanı sıra kişilerin yaparak/yaşayarak öğrenebilecekleri faaliyetlere katılımlarının sağlanması suretiyle; öğrenmenin ne kadar ilgi çekici ve eğlenceli olduğunun gösterilmesi, öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu konusunda kamuoyunda farkındalık yaratacak faaliyetlerden oluşturulması planlandı.

Şenlik kapsamında 31 Mayıs 1-2-3 Haziran 2013 tarihler arasında, ilçemizin çeşitli yerlerinde halk dansları ve müzik gösterilerinin yanı sıra sergi, seminer, rasat etkinlikleri ve halkın ilgisini çekebilecek konularda kısa kurslar ve atölye çalışmaları yapıldı.

Özellikle Yarımca Sahilindeki stantlar ziyaretçi akınına uğradı. Stant alanında;

KOMEK, Körfez Gençlik Merkezi, Kız Meslek Lisesi, İgsaş Ortaokulu, Körfez Teknik Endüstri Meslek Lisesi, Körfez Belediyesi, Körfez Mesleki Eğitim Merkezi, Körfez Halk Eğitim Merkezi ve ASO, Türk Hava Kurumu, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, Körfez Fırıncılar Kooperatifi, Çenesuyu AŞ, Doğuş Çay, 998 Nolu Tarım Kredi Kooperatifi, Genç Mühendislik Doğalgaz, Hereke Kız Teknik ve EML, Sağlık Meslek Lisesi, TEMA, Kızılay, İlimtepe İlköğretim Okulu, İlçe Sağlık Müdürlüğü stant açan kurum ve kuruluşlardı.

Şenliklerin 2. gününde ilçemiz HEM'in birkaç ay gibi kısa bir sürede öğretmen, öğrenci, işadamı, esnaf ve Halk Eğitim Merkezi öğreticilerinden oluşan 98 kişilik bir ekiple hazırlayıp sunduğu Anadolu Rüzgarı isimli folklor gösterisini Körfez Belediyesi Amfi Tiyatrosunu dolduran binlerce Körfezliyi mest etti.

Şenliklerde yaşanan tek aksilik ise şenliğin son günü kopan fırtınanın bazı stantların dağılmasına neden olmasıydı.

İlk defa yapılan "Öğrenme Şenliği"nin önümüzdeki yıl daha kapsamlı yapılması planlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Öğrenme Şenliği Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title