Haberler

ODTÜ'de "Şehitlere Saygı" Yürüyüşü

Hakkari'deki Son Terör Saldırısının Ardından, Yurdun Dört Bir Yanında Gerçekleştirilen Protesto Gösterilerine Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğrencileri de Katıldı.

Hakkari'deki son terör saldırısının ardından, yurdun dört bir yanında gerçekleştirilen protesto gösterilerine Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri de katıldı.

Kendilerine "Tüm vatansever, Atatürkçü ODTÜ'lü öğrenciler" adını veren grup, ODTÜ kampüsünde "Şehitlere Saygı Yürüyüşü" gerçekleştirdi. Hazırlık E Binası önünde toplanan ve yaklaşık 5 bin öğrencinin katıldığı yürüyüş boyunca terör örgütü aleyhine sloganlar atıp, terör lanetlendi. Yürüyüş boyunca sık sık saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okuyan grup, eylem nedeniyle kampüste güvenlik önlemi alan jandarmaya da sevgi gösterisinde bulunarak, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" şeklinde sloganı attı. Bazı

öğrenciler ise askerlerin önünde Türk bayrağı açıp objektiflere poz verdi. Öğrenciler, basın açıklaması yerine Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni hep bir ağızdan okudular. Daha sonra, Hakkari'de şehit düşen 12 askerin adı bir öğrenci tarafından "Mehmet" olarak okundu. Kalabalık öğrenci grubu ise her 'Mehmet' dendiğinde hep bir ağızdan "burada" diyerek karşılık verdi. Öğrenciler, "13 ODTÜ" dendiğinde de yine hep bir ağızdan "burada" diye bağırdı. Hazırlık Binası'ndan başlayan 2 saatlik yürüyüş yurtlar önünde

sona erdi. Öğrenciler, yürüyüş boyunca, Gençlik Marşı'nı söyleyip, "Hepimiz Mehmetiz, PKK'ya yeteriz", "ODTÜ'de PKK istemiyoruz", "Meclis'te PKK istemiyoruz", "İşte ODTÜ, işte Türkiye" sloganları attılar.

Bu arada, yürüyüş öncesi terör örgütünü protesto eden grup ile karşıt görüşlü grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. "ODTÜ uyuma şehidine sahip çık" diye slogan atan gruba, diğer grup, "ODTÜ uyuma savaşa karşı çık" sloganıyla karşılık verdi. Yürüyüşü organize eden öğrencilerin provokasyona karşı yaptıkları uyarı üzerine gerginlik büyümeden sona erdi.

(TAN-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title