Haberler

Odessa'da Türk Öğrenciler, Çanakkale Zaferi'ni Kutladı

18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yıldönümü, Odessa Türk Kültür ve Öğrenci Derneği'nin (OTKOD) düzenlediği özel etkinlikle anıldı.

18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yıldönümü, Odessa Türk Kültür ve Öğrenci Derneği'nin (OTKOD) düzenlediği özel etkinlikle anıldı. Etkinlikte konuşma yapan OTKOD Başkanı Semih Çelik, Çanakkale Zaferi'nin Türk tarihinin en büyük dönüm noktalarından biri olduğunu belirterek, Çanakkale'de memleketin doğusundan, batısından, her bölgesinden gelenlerin bir araya gelerek milli bir destan yazdıklarını ve bu zaferin, İngiliz ve Fransız sömürgelerinde yaşayan halklara da umut verdiğini kaydetti. Mustafa Kemal gibi yüzyılların ender yetiştirdiği bir dahinin Türk milletinin kaderini değiştirdiğini kaydeden Çelik, memleketten uzak olmalarına rağmen, milli günleri andıklarını ve anmaya devam edeceklerini söyledi. Törende OTKOD Başkan Yardımcısı Meltem Yılmaz Çanakkale şiirini okurken, Ukraynalı İrina Androsoviç'in okuduğu Çanakkale türküsü, herkesi duygulandırdı. Odessa Türk Kültür ve Öğrenci Derneği Eski Başkanı Reşit Ergin de, yaptığı konuşmada, "18 Mart bizler ve diğer milletler için bir ders niteliğini taşımaktadır. Çanakkale Savaşında hayatını kaybeden binlerce Mehmetçiği anmak için bugün burada toplandık. Bu vatan Mehmetçikler olduğu sürece böyle destanlar yazmaya devam edecektir. Burada bizlere düşen önemli vazife, uğruna bu kadar kanlar dökülmüş vatan topraklarını korumak ve gerektiği takdirde onun için savaşmaktır" diye konuştu. GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---

Programdan görüntüler

Konuşmalar - Berktay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Semih Çelik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
title