Haberler

Obama, İskan ve Şehircilik Bakanlığına Castro'yu Aday Gösterdi

San Antonio Belediye Başkanı olan Castro, Demokrat Parti'nin parlayan isimlerinden ve 2016 yılındaki Başkanlık seçimlerinde, partisinin potansiyel Başkan Yardımcısı adaylarından.

ABD Başkanı Barack Obama, İskan ve Şehircilik Bakanlığına San Antonio Belediye Başkanı Julian Castro'yu aday gösterdi.

Obama, konuyla ilgili Beyaz Saray'da basın toplantısı toplantısı düzenledi.

Mevcut İskan ve Şehircilik Bakanı Shaun Donovan'ı Beyaz Saray bütçe yönetiminin başına getireceğini açıklayan Obama, Donovan'ın yerine de Demokrat Parti'nin yükselen isimlerinden Castro'yu aday gösterdiğini söyledi.

Obama, Castro ve Donovan'ın liderliklerinin kanıtlandığını belirterek, Senato'dan iki yetkilinin de yeni pozisyonlarını onaylamalarını istedi.

Castro'nun bakanlık koltuğuna gelebilmesi için adaylığının Senato tarafından onaylanması gerekiyor.

Castro'nun yıldızı özellikle, Obama'nın onu iki yıl önce Demokrat Parti'nin ulusal kongresinde ana konuşmacı olarak seçmesiyle başladı. Bazı Demokratlar da Castro'yu, 2016 yılındaki Başkanlık seçimlerinde partinin potansiyel Başkan Yardımcısı adayı olarak görüyor. Obama'nın, Castro'ya bakanlık vermesiyle de bu şansını artırdığı yorumları yapılıyor. Adaylığının onaylanması halinde Castro, yönetimdeki en üst düzeydeki Latin kökenli yöneticilerden biri olacak. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Demokrat Parti Barack Obama San Antonio Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title