Haberler

Nsu Tarafından Öldürülen Türk Berlin'de Anıldı

Almanya'da Irkçılığa Karşı Hareket grubu, aşırı sağcı "Nasyonal Sosyalist Yeraltı" (NSU) terör örgütü tarafından 6 Nisan 2006'da öldürülen Halit Yozgat'ı başkent Berlin'de andı.

Almanya'da Irkçılığa Karşı Hareket grubu, aşırı sağcı "Nasyonal Sosyalist Yeraltı" (NSU) terör örgütü tarafından 6 Nisan 2006'da öldürülen Halit Yozgat'ı başkent Berlin'de andı.

Berlin'de Hessen eyaleti temsilciliği önünde toplanan grup, eyaletin Hristiyan Demokrat Partili (CDU) Başbakanı Volker Bouffier'i cinayetin üzerini örtmeye çalışmakla suçlayarak istifaya davet etti.

"Halit Yozgat için adalet","Devletin karartmasını sonlandırın, NSU kurbanları için adalet" ve "Bouffier NSU cinayetlerini örttü" yazılı pankartlar açan göstericiler, NSU davasının "Alman tarihinin en önemli siyasi skandalı" olduğunu belirten sloganlar attı. Grup, ortaya çıkan bilgilerin cinayetin istihbarat tarafından daha önce öğrenildiğini gösterdiğini kaydetti.

Irkçılık karşıtı grup, ayrıca Anayasayı Koruma Kurumu'nın kapatılmasını da istedi ve kurum çalışanlarıyla NSU örgütü üyeleri arasındaki bağlantının aydınlatılmasını talep etti.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Hessen Yozgat Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title