Haberler

Nafi Güral, Sabancı Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu

Güncelleme:

GİZ'13 Konferansı'na katılan Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, iş yaşamındaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Güral konuşmasında 52 yıllık iş yaşamından kesitler paylaşırken, başarının bir sırrı olmadığını, kuralları olduğunu söyledi. Güral, başarmanın temel kuralının da istemek olduğunu belirterek " Hayal ettiğiniz, istediğinizin peşinden giderseniz, sonuca ulaşırsınız. Ben 44 yaşında İngilizce öğrendim" dedi.

Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, 50 yılı aşkın süredir içinde bulunduğu iş hayatında yaşadıklarını, başarı ve birikimlerini Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kulübü öğrencileriyle paylaştı.

16 yaşında iş yaşamına girdiğini ifade eden Güral, kendisinin üniversite okuyamadığını ancak bu açığını herkesten daha fazla çalışarak ve okuyarak kapattığını belirtti. Başarının bir sır olmadığını söyleyen Güral, "Başarıyı istemeniz lazım. Hayal etmeniz lazım. Gerçekçi hayaller kurmak lazım. Hayallerinin peşinden koşanlar muhakkak başarıya ulaşır. Ayağınızı yere sağlam basın, gözünüz zirvelerde olsun," dedi.

44 yaşında İngilizce öğrendim

Kendi yaşamından örnekler veren Güral, "Ben yurtdışından gelen bir konuğumla anlaşmak üzereydim. Tercümanım vardı. Ancak benim heyecanla anlattıklarıma karşı taraftan beklediğim tepki gelmiyordu. Oysaki adamın yerinden fırlaması lazımdı. Tercümana sordum, ne oluyor diye… 'Efendim ben biraz yumuşattım söylediklerinizi' yanıtı alınca artık İngilizce öğrenmenin vakti geldi dedim ve hemen çalışmalara başladım ve kısa sürede İngilizce öğrendim. Demek ki istenilince oluyormuş" dedi.

Sapanca'daki otelimizde tek sorun yer bulamamak

Güral, kendini işini kurmak isteyenlere, çevrelerinde durağan kişilerden uzaklaşmaları tavsiyesinde bulundu. Güral, durağan kişilerin, kendileri yapamadıkları için başarılı kişileri de olumsuzluğa ittiklerini söyleyerek şu örneği verdi. " İstanbul'a yakın Sapanca civarında farklı bir otel yapmak arzusu içindeydim. Şu anda otelimizin olduğu yeri görünce 'tamam, işte burası' dedim. Ama kime sorduysam 'Olmaz, oraya kimse gelmez, boşu boşuna para yatırıyorsun" yanıtı aldım. Oysa ben çok inanmıştım. Bu nedenle şevkimi kıran insanlardan uzaklaştım, inanç ve kararlılıkla çalışmalara başladım. Bugün Sapanca'daki otelimizin tek sorunu var. O da yer bulamamak."

Hesaplanmış riskler alın!

Güral, gençlere 'işinize aşık olun" tavsiyesinde bulunurken, bütün işletmelerde bulunan yönetici engeli tehlikesine karşı da uyardı. Liderlerin çalışacağı insanları iyi seçmesi gerektiğini vurgulayan Güral " Kurumsallaşmak çok önemli. İyi yöneticiler seçmelisiniz. Benim görev verdiğim kişiler işi benden çok daha iyi yapıyorlar. Ama bir lider olarak hesaplanmış riskler almalısınız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabancı Üniversitesi Kütahya Porselen Nafi Güral Sapanca Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title