Haberler

Müziği ile Geniş Kitlelere Hitap Ediyor

Lübnan asıllı İsveçli şarkıcı Zain: "Batı müziğine karşı alternatif sunarak gençlere ulaşmaya çalışıyorum" "İslam dini sadece namaz, oruç ve Kur'an ı Kerim tilaveti gibi ibadetlere indirgenemez. İslam tüm hayatı kapsayan, dünyaya yönelik bir mesajdır"

PAULA ASTİH - Yedi dilde yaptığı şarkılarla İslam dünyasında geniş bir kitleye hitap eden Lübnan asıllı İsveçli şarkıcı Maher Zain (Mahir Zeyn), Batı müziğine karşı alternatif sunarak gençlere ulaşmaya çalıştığını belirtti.

Lady Gaga, Micheal Jackson gibi dünya müzik endüstrisinin devleriyle çalışan Zain, artık dini motifli ezgilerin yanı sıra eserlerinde Arap Baharı'ndan sonra bölge halklarının özgürlüklerini kazanması ve Filistinlilerin yeniden topraklarına dönebilmesini içeren temalara yer verdiğine dikkati çekti.

Uçak mühendisi olmak hayaliyle 8 yaşında ailesiyle Lübnan'dan İsveç'e göç eden Zain, "Ancak müziğe olan tutkum sebebiyle bu sektöre yöneldim. ABD'de Lady Gaga, Micheal Jakson, Enrique Iglesias gibi isimlerle çalıştım" ifadesini kullandı.

"Müziği çok sevmeme rağmen ilişkilerin sahte ve menfaate dayalı olduğu bu camiadan nefret ettim" diyen Zain, sürekli "doğru gitmeyen birşeyler olduğunu" hissettiğini dile getirdi.

Zain, hayatındaki değişimin İslami faaliyetler yapan bir grupla tanışmasıyla başladığını vurgulayarak "New York'tan döndükten sonra İsveç'in başkenti Stockholm'daki camilerden birinde dini içerikli dersler almaya, namazlarımı düzenli olarak kılmaya başladım" diye konuştu.

Filistin davası ve Arap Baharı için şarkı yaptı

2009'da "Elhamdülilllah" isimli ilk albümü ile büyük çıkış yapan ve pek çok ödüle layık görülen İsveçli sanatçı, çalışmalarında toplumsal ve güncel konulara da değindiğine işaret etti.

"Filistin özgürleşecek" adlı şarkısı bulunan Zain, şarkılarında ele aldığı temalar arasında Filistin'in ayrı bir yeri olduğunu anlattı.

Arap Baharı'ndan ilham alarak "Freedom" (Özgürlük) isimli bir parça hazırladığı bilgisini veren Zain, "İslam dini sadece namaz, oruç ve Kur'an-ı Kerim tilaveti gibi ibadetlere indirgenemez. İslam tüm hayatı kapsayan, dünyaya yönelik bir mesajdır" ifadelerini kullandı. Zain, "Gençler, alternatifleri olmadığı için batı müziğinin değişik türlerine meylettiklerini söylüyorlar. Gençlere, onları cezbeden Batı müziğine karşı alternatif sunarak ulaşmaya çalışıyorum" şeklinde konuştu.

Zain, İslam dininden uzak yaşantısını geride bıraktığı 5 senenin ardından "Müzik sektöründe bulunmaktan ve bu işle meşgul olmaktan mutlu oluyorum. Müzik alanındaki birikimimin heba olmaması için onu hayırda kullanmaya karar verdim. Şarkılarımla mesaj vermeye çalışıyorum" dedi.

7 dilde şarkı

Yaptığı iş itibariyle tüm dünyaya ulaşma fırsatını elde ettiğini kaydeden Zain, "Sadece Arapça, İngilizce ve İsveçce biliyorum ancak şarkılarımı 7 dilde söylüyorum. Böylece daha geniş kitlelere ulaşabiliyorum" diye konuştu.

"Samihini" (Beni Affet) isimli 9. albümünde yer alan yeni şarkısının klip çekimi için 24 yıl aradan sonra ilk defa asıl vatanı olan Lübnan'a geldiğini vurgulayan Zain,  duygularını "Peygamber Efendindimiz hakkındaki Arapça ve Türkçe seslendirdiğim eserime kendi ülkemde klip çekiyor olduğum için çok mutlu ve gururluyum" sözleriyle ifade etti.

Yeni albümünün "Mevlit Kandili"ne rastlayan 13 Ocak 2014 günü dinleyiciyle buluşacağını belirten Zain, klibi için ilk defa tamamem Araplardan oluşan çekim ekibiyle çalıştığını dile getirdi. - Beyrut

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Lübnan İsveç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title