Haberler

Mustafa Kemal Atatürk, Kosova'da Anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79’uncu yıldönümünde Kosova’da da saygıyla anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79'uncu yıldönümünde Kosova'da da saygıyla anıldı.

Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç'ın himayesinde, Atatürk'ün 79'uncu ölüm yıldönümü münasebetiyle Türkiye Büyükelçiliği resmi konutunda anma programı düzenlendi. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı'nda, dünyada da en önemli liderlerden biri olarak sayılan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 9'u 5 geçe saygı duruşunda bulunuldu. Ardından da, anma törenine katılan Kosova'da faaliyet gösteren Türkiye kurum ile kuruluşlarının temsilcileri ve diğer katılımcılar hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatından kesitlerin sunulduğu sinevizyon gösteriminin ardından bir konuşma yapan Büyükelçi Kıvılcım Kılıç, "Yüce önderimiz, Atamız, büyük bir mücadele ruhuyla kurtuluş savaşımızı kazanan büyük bir askeri deha olmasının ötesinde, savaştan sonra da Türk milletini ayağa kaldırarak cumhuriyetimizi bize kavuşturan büyük bir devlet adamı, büyük bir lider" dedi.

Atatürk'ün, milletine yüce duygularla bağlı, maddi manevi tüm varlığını çok sevdiği milletine adamış müstesna bir insan olduğunu hatırlatan Büyükelçi Kılıç, Atatürk'ün annesinin ölümünden sonra mezarı başında dile getirdiği sözleri anımsatarak, "Bizler Atamızın bu sözlerini milletimizin şiar edindiğini, yeni işgal girişimlerine karşı da aynı mücadeleyi verdiğini, hainlerin silahlarına göğsünü siper ederek, canı pahasına özgürlüğüne ve bağımsızlığına sahip çıktığını geçen yıl 15 Temmuz gecesi bir kez daha yaşadık" ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün sağlam temeller üzerinde yükselen, gücü her gün artan, onurlu geçmişini geleceğe taşıma kapasitesine sahip, gurur duyulacak bir ülke bıraktığına vurgu yapan Büyükelçi Kıvılcım Kılıç, "Ülkemiz bugün sahip olduğu konum ve dinamizm, Atamızın bıraktığı eserin büyüklüğünü ortaya koyuyor. Türkiye Cumhuriyeti bugün, iç ve dış mihraklara rağmen, dimdik ayakta duruyorsa, bu Atamızın kurduğu Cumhuriyetimizin sağlam temeller üzerine inşa edilmiş olması sayesindedir" diye belirtti.

Anma programına katılan Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosovalı Türklerin uzun yıllardır Atatürk'ü anma programları düzenlediklerini hatırlatarak, Atatürk'ün, daha iyi bir geleceğin kurulması için her zaman halkı motive ettiğini belirtti. Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Miferra Şinik ise, Kosovalı Türklerin Atatürk'ü görmeden de sevdiklerini diyeceklerini, Ata'yı görmediklerini, yaşamadıklarını ancak Atatürk'ü adıyla, eserleriyle ailelerden başlayarak, öğretmenlere kadar Ata sevgisini aşılayarak bugünlere kadar geldiklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından, anma törenine katılan davetliler Atatürk ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Programın devamında, Priştine Elena Gjika İlköğretim Okulu öğrencileri Atatürk resitalini sundu. Anma töreni, Kosova'nın Sesi Korosu'nun seslendirdiği Atatürk'ün sevdiği türküler konseriyle son buldu. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Priştine Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title