Haberler

Muş'ta Yurt Açılışı

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Muş İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle tamamlanan Danişment Gazi Öğrenci Yurdu törenle hizmete girdi.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Muş İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle tamamlanan Danişment Gazi Öğrenci Yurdu törenle hizmete girdi.

Muş-Bitlis karayolu üzerinde hizmete giren yurdun açılışına Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, KYK İl Müdürü Emrullah Güler, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı ile kamu kurum amirleri katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda yurtla ilgili bilgi veren KYK İl Müdürü Emrullah Güler, yurdun 856 öğrenci kapasiteli olduğu söyledi. Şu anda 575 kayıtlı öğrencinin yurtta kaldığını ifade eden Emrullah Güler, 3-4 kişilik odaların yer aldığı yurdun her katında etüt odaları, genç ofis odaları, bodrum katta 250 kişilik konferans salonu, öğrencilerin hizmetinde kullanılmak üzere çamaşır ve kurutma makineleri, teras katta ise lokanta ve kantin salonları olduğunu söyledi.

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ise, Muş Alparslan Üniversitesinde eğitimlerini sürdüren öğrencilerin barınma konusuyla yakından ilgilendiklerini söyledi. Muş'a yeni yurtlar yapmaya devam edeceklerini dile getiren Şimşek, ayrıca Malazgirt ilçesinde de 500 öğrenci kapasiteli bir yurt yapılacağını sözlerine ekledi. Şimşek, 2018 yılı itibariyle Muş merkezde 750 kişilik bir öğrenci yurdunun yapılacağının altını çizerken, bu yıl programa alınacağını da bildirdi.

Vali Aziz Yıldırım da, ülke nüfusunun 80 milyon olduğunu hatırlatarak, bunun yüzde 29'luk kısmının da genç nüfus olduğunu kaydetti. Vali Yıldırım, "Bu genç nüfusun içerisinde üniversite öğrenimi yapmayı arzulayan yaklaşık 600 bin kapasiteli 180'in üzerinde üniversitemiz var. Her ilde üniversitemiz var, hatta pek çok ilimizde birden fazla üniversite var. Üniversite demek, aynı zamanda o şehirdeki entelektüel insanların sayısının artması anlamına da gelmektedir. O şehre, farklı şehirlerden gelen, ülkemizin dört bir tarafından eğitim için, tedrisat için gelen öğrenciler demek, farklı bir bakış açısı, farklı kültürler demek. Tabii ki öğrencimiz başka bir ilden geldiği zaman sadece onlara anfiler, sınıflar, bir takım sosyal tesisler yapmak yetmiyor. Bu gençlerimizin o şehrin misafiri olarak barınmaya öncelikle ihtiyaçları var ve bu barınma imkanları devletimiz tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı Kredi Yurtlar Kurumumuz tarafından, bazen de tamamen vatandaşlarımızın kendi gayretleriyle yapılmış olan yurtlar tarafından karşılanmaktadır. Bugün de çok güzel bir yurt açıyoruz. Oldukça donanımlı bir yurt. Şu anda pırıl pırıl, dörtdörtlük bir yurt açacağız. Burada 856 gencimiz çok rahatlıkla barınabilecek, huzur içerisinde kalabilecek, derslerine rahatlıkla gidip gelebilecek ve en güzel şekilde kendilerini yetiştirip hem sosyal anlamda, hem eğitim anlamında, sonrasında da devletimize, aziz milletimize çok güzel hizmetler verecekler" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yurdun açılışı yapıldı. Vali Yıldırım, açılıştan sonra yurdu gezerek öğrencilerle sohbet etti. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Emin Şimşek Yurtlar Kurumu Aziz Yıldırım Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title