Haberler

Muş'ta Tarihi Camiler Ilgi Görüyor (1)

Muş'ta restore edilerek ibadete açılan tarihi Ulu Cami ile Alaaddin Bey Camisi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Muş'ta restore edilerek ibadete açılan tarihi Ulu Cami ile Alaaddin Bey Camisi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Kentte 14. yüzyılda Şeyh Muhammed-i Mağribi tarafından Selçuklu mimarisiyle yaptırılan ve ana mekanı dikdörtgen olan Ulu Cami, restorasyonunun ardından geçen yıl ibadete açıldı.

18. yüzyılda Osmanlı mimarisiyle inşa edilen ana mekanı kare olan, dokuz nefli, kabartma kandil motifleri bulunan ve minaresi iki renkli kesme taştan yapılan Alaaddin Bey Camisi'nin restorasyonu ise iki ay önce tamamlandı.

İbadete açılan her iki camiye de vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

"Tarihi camilerin maneviyatı daha yüksek"

Muş Müftüsü Alettin Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerin restorasyonun ardından otantik bir görünüme kavuştuğunu söyledi.

Vatandaşların namazlarını genelde tarihi camilerde kılmak istediğini anlatan Bozkurt, şöyle konuştu:

"Ben de tarihi camide namaz kıldığımda daha huzurlu oluyorum. Maneviyatı daha yüksek. Çünkü atalarımız orada namaz kılmışlar. Tarihi camilere değer vermemiz lazım. Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a iman edenler, namazını kılan, zekatını veren ve Allah'tan başka kimseden korkmayanlar inşa eder. Mescidi inşa etmek, değerini bilmek, mescitte ibadet etmek büyük bir şereftir. Allah herkese cami yapmayı nasip etmez, ancak sevdiği kullarına nasip eder."

Bozkurt, kentteki Hacı Şeref Camisi'nin de en kısa sürede onarıma alınacağını kaydetti.

"Bu camiler ecdadımızın mirasıdır"

Alaaddin Bey Camisi İmamı ve Muş Merkez Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Abdullah Güler ise tarihi camilerin önemli olduğunu, cemaatin özellikle bu camileri tercih ettiğini dile getirdi.

Tarihi camilere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Güler, "Bu camiler ecdadımızın mirasıdır. Ecdadımızın bize teslim ettiği tarihi mekanları bir ebedi sermaye olarak bilip, gözümüz gibi sahip çıkmalıyız. Tarihi mekanların ibadeti daha huşu verir." diye konuştu.

Vatandaşlardan Ramazan Erten de tarihi camilerde namaz kılmanın daha anlamlı olduğunu ifade etti.

Bu camilerin daha çok ilgi çektiğini belirten Erten, "Camilerin hepsi Allah'ın evidir. Ama tarihi camilerde namaz kılmak daha güzel ve farklıdır." diye konuştu.

Vatandaşlardan Alican Rençber, camilerin çevresinin de güzelleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Tarihi camide namaz kılmak haz veriyor. Muş'un neresinde olursak olalım gelip bu camilerde namaz kılıyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Selçuklu Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title