Haberler

'Muhteşem Yüzyıl'lı Narenciye Tanıtımı Ertelendi

Güncelleme:

Mersin'de Narenciye Tanıtım Gruba tarafından bu yıl Muhteşem Yüzyıl dizisi ile yapılacak tanıtım reklamı, gelecek yıla ertelendi.

Mersin'de Narenciye Tanıtım Gruba tarafından bu yıl Muhteşem Yüzyıl dizisi ile yapılacak tanıtım reklamının, kampanyayı üstlenen firmalarla yaşanan anlaşmazlık nedeniyle gelecek yıla ertelendiği bildirildi.

Narenciye Tanıtım Grubu Başkanı Ali Kavak, sektörün ihracatını artırmaya yönelik gece gündüz çalıştıklarını bu kapsamda çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Öne çıkan sanatçılar ve projelerle yapılan tanıtım kampanyalarının dünyada ses getiren etkinlikler olduğunu ve kendilerinin de bunlardan yararlanmak adına geçmişte Tarkan ile çalıştıklarını anımsatan Kavak, bu yıl ise Muhteşem Yüzyıl ile tanıtım yapmak için harekete geçtiklerini belirtti. Tarkan ile Rusya Federasyonu'na yönelik 2009 yılında yaptıkları tanıtım kampanyasının çok büyük bir başarı sağladığını belirten Kavak, "Bu çalışmayla Rusya'ya narenciye ihracatında yüzde 40'lara varan bir artış yaşandı. Bu çalışma çok büyük ilgi gördü, hatta Ukrayna, Azerbaycan, Romanya gibi ülkeler de kendi ülkelerinde bu tanıtım filminin yayınlanmasını istediler. Biz de seve seve 2010'da Azerbaycan, Ukrayna ve Romanya'da da Tarkan'lı projeye devam ettik" dedi.

SULTAN SÜLEYMAN, HÜRREM SULTAN'A NARENCİYE YEDİRECEK

2012 de ise daha farklı bir proje üzerinde çalıştıklarını bildiren Kavak, bu projeyi hayata geçirmek için 7-8 ay hazırlık yaptıklarını ve ekranların en çok izlenen dizilerinden Muhteşem Yüzyıl'ın senaryosundan uyarlanan bir tanıtım klibi hazırlama kararı aldıklarını aktardı. Senaryo gereği Sultan Süleyman karakterini canlandıran Halit Ergenç'in, Hürrem Sultan rolündeki Meryem Uzerli'ye narenciye yedireceğini anlatan Kavak, bu tanıtım kampanyasını yürütecek firmayı bulmak için ihaleye çıktıklarını söyledi. Kampanya için 127 ajansı davet ettiklerini, bunlardan 30'unun ihaleye katıldığını kaydeden Kavak, daha sonra eleme sistemi ile birinci olan firmaya işi verdiklerini, elemelerde ise Ekonomi Bakanlığı temsilcileri ile birlikte çalıştıklarını vurguladı.

TEMİNAT MEKTUBU VERİLMEDİ

İhale sürecinin tamamlanması ve senaryonun hazırlanmasının ardından 3-4 milyon dolarlık medya satın alması sürecinin başladığını bildiren Kavak, "Kampanyayı üstlenen firmadan teminat istedik, ancak firma bu teminatı veremeyeceğini söyledi. İşin başından bu yana teminat istediğimizi dile getirdik ve katılımcılar da bu şartı kabul ederek başvuru yaptı. Ancak ilk önce işi verdiğimiz firma dahil sonra görüştüğümüz 4 firma da teminat mektubu veremedi. Sonunda işi bir firmaya verdik ancak bu defa da yaş meyve sebze ve narenciye ihracat dönemi sona erdi. Bu nedenle bu yıl tanıtım kampanyası yapmama kararı aldık. Aynı projeyi gelecek sezona hazırlayacağız" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhteşem Yüzyıl Ali Kavak Tarkan Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title