Haberler

Mozambik ve Ruanda birlikleri terör gruplarına operasyonlarına devam ediyor

Güncelleme:

Mozambik'in Nampula eyaletine doğru ilerleyen terör gruplarına karşı Ruanda ve Mozambik birlikleri operasyonlarını artırıyor. Terörle mücadele kapsamında Cabo Delgado eyaletinin yüzde 90'ını temizleyen güçler, teröristlerin güneye doğru ilerlemesini engellemek için ormanlık alanlarda operasyon gerçekleştiriyor. Mozambik'in güvenlik sorunları 2017'den bu yana devam ediyor.

Mozambik ve Ruanda birlikleri, Mozambik'in Nampula eyaletine doğru ilerleyen terör gruplarına yönelik operasyonlarına devam ediyor.

Ulusal basına yansıyan haberlere göre, Ruanda ve Mozambik birlikleri, terörle mücadele kapsamında Mozambik'in Nampula eyaletinin güneyine doğru ilerleyen terör gruplarını etkisiz hale getirmek için operasyonlarını artırdı.

Ruanda Savunma Gücü (RDF) Sözcüsü Tuğgeneral Ronald Rwivanga, yaptığı açıklamada, iki ülke güçlerinin Cabo Delgado eyaletinin yüzde 90'ını silahlı unsurlardan temizlediğini ve bu nedenle DEAŞ bağlantılı teröristlerin güneye doğru ilerlemeye başladığını söyledi.

Rwivanga, Mozambik ve Ruanda ordusunun, teröristlerin yoğun olarak saklandıkları ormanlık alanlara operasyon gerçekleştirdiğini belirtti.

Terör gruplarına büyük kayıplar verdiklerini belirten Rwivanga, çok küçük silahlı bir grubun Nampula eyaletine doğru ilerlediğini kaydetti

Mozambik Silahlı Savunma Kuvvetleri (FADM) Ordu Komutanı Tümgeneral Tiago Alberto Nampele, teröristlerin gıdaya erişimini engellediklerini ve geri çekilen teröristleri takip etmek için Ruanda birlikleriyle ortak bir plan hazırladıklarını söyledi.

Mozambik'in güvenlik sorunları 2017'den bu yana devam ediyor

Mozambik'in kuzeyindeki Cabo Delgado bölgesinde, terör örgütü Ensar'us Sunna'nın, sivillere yönelik saldırılarında, 2017'den bu yana yaklaşık 4 bin kişi hayatını kaybetti. Saldırılar nedeniyle yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Saldırıları düzenleyen ve terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olduğu öne sürülen silahlı grup, yerel halk arasında "Eş-Şebab" olarak adlandırılıyor.

Doğal gaz ve değerli madenlerin bulunduğu bölgede örgütün stratejik noktaları ele geçirmesi sonrası, yabancı paralı askerler ve Güney Afrika Kalkınma Topluluğu (SADC) misyonu, terörle mücadeleye başladı.

SADC misyonu kapsamında Angola, Botsvana, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Lesotho, Malavi, Güney Afrika, Tanzanya ve Zambiya'dan yüzlerce asker ülkede görev yapıyor. Ruanda da terörle mücadeleye özel birlikleriyle destek veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Operasyon Mozambik Uluslararası Güvenlik Dünya Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title