Haberler

Milas ) Ölüm İstasyonu Kurbanları Son Yolculuğuna Uğurlandı Milas' Taki Ölüm İstasyonu Kurbanları...

MUĞLA'nın Milas İlçesi, Güllük Beldesi'ndeki bir atık su terfi istasyonunda metan gazından zehirlenerek yaşamını yitiren 7 işçiden 5'i bugün Milas'ta düzenlenen törenle gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı.

1)stadyumda CENAZE TÖRENİ

MUĞLA'nın Milas İlçesi, Güllük Beldesi'ndeki bir atık su terfi istasyonunda metan gazından zehirlenerek yaşamını yitiren 7 işçiden 5'i bugün Milas'ta düzenlenen törenle gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı. İşletme Müdürü Mustafa Öztürk'ün cenazesi İstanbul'un Kartal İlçesi'ne, işçilerden Özcan Özkan'ın cenazesi ise toprağa verilmek üzere memleketi Konya'ya gönderildi.

Güllük Beldesi, Karamersin Mevkii'ndeki özel bir işletmeye ait atık su pompalama istasyonunun bakımını yapan işçilerden Mevlüt Özbakır (48), dün (pazartesi) öğle saatlerinde metan gazından zehirlendi. Arkadaşlarını kurtarmak için peşinden depoya inen elektrik teknisyeni Yüksel Kum (46), kanalizasyon altyapı elemanı Özcan Özkan (51), işçiler Fikret Özdemir (37), Hasan Özgür (43), Serkan Miral (27 ve iştemenin Güllük Şube Müdürü Mustafa Öztürk (39) de zehirlenip yaşamlarını yitirdi. Muğla Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından işletme müdürü Mustafa Öztürk'ün toprağa verilmek üzere İstanbul'un Kartal İlçesi'ne, işçilerden Özcan Özkan'ın cenazesi de memleketi Konya'ya gönderildi.

STADYUMDA CENAZE TÖRENİ

Diğer 5 işçinin cenazeleri için ise Güllük Belediyesi İsmail Yiğit Spor Tesisleri'nde öğlen tören düzenlendi. Törene, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Muğla Milletvekilleri Tolga Çandar, Nurettin Demir, CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP'li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Güllük Belediye Başkan Vekili Tevfik Kırçın ve ölenlerin yakınlarının da aralarında bulunduğu 1200 kişi katıldı. Arıtma tesisinin Ankara ve İstanbul'dan gelen toplam 6 yetkilisi ise, yoğun tepkiler üzerine cenaze törenine katılmayıp, Bodrum'da bekledi.

Ölen 5 işçinin üzerine Türk bayrağı serilip, çiçek konulan naaşları tören alanına getirildiğinde, sinir krizi geçirenr yakınlarına olay yerinde hazır bekletilen ambulansta müdahalede bulunulup, sakinleştirici iğne yapıldı.

ÖLENLERİN YAKINLARINDAN TEPKİ

Törende, yaşamını yitiren işçilerin yakınları CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, milletvekillerine arıtma tesisindeki facianın ihmalden yaşandığını ileri sürüp, sorumluların belirlenip, gereken işlemlerin yapılmasını ve 2008 yılında faaliyete geçen arıtma tesisini işleten özel şirket hakkında gereken yasal işlemlerin yapılmasını istedi.

Ölen 5 işçinin cenazelerinin törenin yapılacağı stadyuma getirilmesinin arından açıklama yapan Milas Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Onur Onay 'Bu arıtma tesisinin çalıştırılmaması, iş sağlığı ve iş güvenliği açısından yasalara aykırı olduğunu raporlarla mahkemelere bildirildi. Bu tesisin geçici kabulünü yapanlar başta olmak üzere işletenler en büyük suçludur. Bu 7 canın ölümünde külliyen ihmal vardırö dedi. Onay'ın bu açıklamasına ölenlerin yakınları tepki gösterdi. Levent Tanyeli, Onay'a sert tepki gösterip, 'Bugüne kadar neredeydiniz Hazırladığınız raporlar 7 canın gitmesine engel oldu mu Nerede bu ihaleyi yapanlar, yaptıranlar 7 canın bedelini kim nasıl ödeyecekö diyerek, tepki gösterdi.

Milas Müftüsü Uğur Kocabaş, futbol sahasında masaların üzerine yan yana sıralanan tabutların önünde her işçi için ayrı ayrı cenaze namazı kıldırdı. Namazın arından cenazeler, omuzlarda taşınarak 10 metre mesafedeki Güllük Belde Mezarlığı'na götürülerek, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Öztürk İstanbul Muğla Milas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title