Haberler

Mersin'de Nükleer Karşıtlarından Şarkılı Tepki

Güncelleme:

Mersin'de Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde yapılacak olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ni protesto etti.

Mersin'de Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri, Gülnar İlçesi'ne bağlı Büyükeceli Beldesi'nde yapılacak olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ni protesto etti.

İsmet İnönü Bulvarı'ndaki Akkuyu NGS A.Ş. Bilgilendirme Merkezi önünde 'Akkuyu'da nükleer santral istemiyoruz' pankartı açarak çeşitli dövizler taşıyıp sloganlar atan platform üyeleri hep birlikte 'Nükleere hayır' şarkısını söyledi. NKP üyelerine Tabip Odası Başkanı Dr. Galip Kırıcı ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden de destek geldi. NKP Yürütme Kurulu Üyesi Semra Kabasakal, Akkuyu NGS A.Ş. ve Rosatom sponsorluğunda 14-16 Aralık'ta Uluslararası Doğu Akdeniz Çevre Güvenliği Kongresi gerçekleştiğini ancak gösterilen tepkiler nedeni ile Toros Üniversitesi'nin kongreden çekildiğini hatırlatarak, "Tüm dünyada giderek vazgeçilen, nükleer santrallerin yapımı, Mersin halkının büyük bir çoğunluğunun itirazına rağmen mevcut yasalarımız ihlal edilerek yapımı halka dayatılmakta, nükleer santraller şirin gösterilmeye çalışılmaktadır. Bunun son örneği Akkuyu Nükleer Santralinin yapımcı şirketi NGS A.Ş. ile onun en büyük hissedarı Rosatom şirketinin sponsorluğunda düzenlenen sözde bilimsel 'Doğu Akdeniz'de Enerji Güvenliği Kongresi' olmuştur" dedi.

Kongreye karşıt görüşlerin davet edilmediğini, NKP üyeleri ve Mersin halkının yoğun protestoları sonucu programın protokol konuşma bölümünde Mersin Valiliği, Toros Üniversitesi ve belediye başkanları olmak üzere hiçbir yerel yönetici ve kurumun yer almadığını belirten Kabasakal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile Dışişleri Bakanı ve bazı üst düzey bürokratların da protestolar nedeniyle kongreye katılmadığını öne sürdü.

'MERSİN ADINA FİYASKO OLDU'

Konuşmaların ardından bir süre bekleyen çevreciler olaysız bir şekilde dağılırken, Akkuyu NGS A.Ş Mersin Bilgilendirme Merkezi Müdürü Faruk Uzel, çevrecilerin, 'Uluslararası Doğu Akdeniz Enerji Güvenliği Kongresi'ne yönelik sert eleştirilerine yanıt verdi. Uzel, ithamların hakarete varan boyuta geldiğini bu nedenle de haklarını hukuki yollardan haklarını aramaya karar verdiklerini kaydederek, "Evet, kongre fiyaskoyla sonuçlandı ancak Mersin adına bir fiyasko oldu. Kongreye 8 ülkeden 130 akademisyen katıldı. Hatta katılımcılar arasında nükleer enerji karşıtı çevre kuruluşları da vardı. Akademisyenler yenilenebilir enerjiden, güneşe kadar konuyu tüm yönleri ile ele aldılar. Ancak ne yazık ki Toros Üniversitesi'nin çekilmesi ile Mersin adına konuşulamadı" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Akdeniz Büyükeceli Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title