Haberler

Mekke'nin fethinin 1383. yıl dönümü -

Afyonkarahisar'da, Mekke'nin fethinin 1383. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Afyonkarahisar'da, Mekke'nin fethinin 1383. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mehmet Akif Ersoy Düşünce Topluluğunca düzenlenen program, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi'ndeki Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte konuşan AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, derneklerince 81 ilde yaklaşık 600 noktada Mekke'nin fethinin 1383. yıl dönümünü kutladıklarını söyledi. Üyümez, Mekke'nin fethinin önemine değindi.

AGD'nin dünyaya yeniden yön verecek gençlik kadrolarının harmanlandığı yer olduğunu belirten Üyümez, "Kardeşlik anlayışıyla coğrafyamızı hak ve adalet ekseninde bir ve bütün tutmak için çalışmalarımız devam edecektir" diye konuştu.

Üyümez, "Yardımlaşmayı ve dayanışmayı karakter edinmiş, verdikleri sözde duran, her türlü sıkıntılı durumda bile direnip sabreden, kendinin ve yakınlarının aleyhine olsa bile adaleti gözeten bir neslin inşası için çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Programda, AKÜ Mehmet Akif Ersoy Düşünce Topluluğu tarafından tiyatro gösterisi sunuldu. Osman Gündüz'ün ezgiler seslendirdiği etkinlikte, "Mekke'nin fethi" konulu konferans verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Necdet Sezer Mekke Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title