Haberler

Matematikte 4 dünya birinciliği Elif Zeynep'ten

Güncelleme:

Eskişehir İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Elif Zeynep Kaçan, Kanada merkezli Caribou Contests tarafından düzenlenen matematik yarışmasına, şimdiye kadar 4 kere katılarak her birinde 1'inci oldu.

Eskişehir İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Elif Zeynep Kaçan, Kanada merkezli Caribou Contests tarafından düzenlenen matematik yarışmasına, şimdiye kadar 4 kere katılarak her birinde 1'inci oldu.

Eskişehir'de ikamet eden 8 yaşındaki Elif Zeynep Kaçan'ın başarısı herkesi gururlandırıyor. Zeynep Kaçan, Kanada merkezli Caribou Contests şirketi tarafından dünya çarpında internet üzerinden düzenlenen yarışmaya 4 kez katılan minik öğrenci birinciliği kimseye kaptırmadı. Daha 2-3 yaşındayken matematikle ilgilenmeye başlayan ve matematik kendisi için bir oyun gibi olduğunu söyleyen minik Kaçan, matematikte iyi olduğu için her zaman iyi hissettiğini belirtti.

"Sayılarla uğraşmak çok hoşuma gidiyor"

Minik Kaçan, yarışmada birinci olması ile ilgili duygularını paylaştı. Zeynep Kaçan, "Yarışmada 1'inci olmam beni çok mutlu etti. Matematikte başarılı olduğum için kendimi iyi hissediyorum. Kendimle gurur duyuyorum. Sayılarla uğraşmak, işlem yapmak çok hoşuma gidiyor" dedi.

"4 kere girdi ve her birinde 1'inci oldu"

Minik Zeynep Kaçan'ın babası Gürkan Kaçan, konu ile ilgili verdiği röportajda hem kızının başarısı hem de yarışma hakkında bilgiler paylaştı. Babası Gürkan Kaçan, "2 buçuk - 3 yaşlarından beri sayılarla ilişkisi çok fazlaydı. Daha sonra işlemleri çok rahat şekilde öğrendi. İşlemleri yaşıtlarından önce çözmeye başladı. Kızımın katıldığı yarışma yılda 6 defa düzenleniyor. Bizim 2'inci yarışmada haberimiz oldu. Kasım ayından itibaren yarışmalara katıldı. Şuana kadar katıldığı 4 yarışmada da tüm sorulara doğru cevap vererek 1'inci oldu. Küçüklüğünden beri matematiğe ilgisi vardı. Biz de öğretmeninin önerdiği farklı kitapları temin ederek çalışmasını sağladık. Uluslararası olan farklı düzeydeki sorularla karşılaşması için bu yarışmaya soktuk. Bu başarı çocuğumuzun üzerinde teşvik edici bir şey oldu. Uluslararası bir yarışmada derece yapması kendisini motive etti" diye konuştu.

"Her zaman ona destek olacağız"

Minik şampiyon Zeynep Kaçan'ın geleceği ile ilgili de düşüncelerini paylaşan baba Kaçan, "Biz kızımızın istekleri karşısında ne yapabileceğimizi ve geleceği açısından yapmak istediği şeylerin olanaklarını sağlamaya çalışıyoruz. Gelecekte yapmak istediği meslek konusunda fikirleri değişkenlik gösterebiliyor. İleride kararını verdiği zaman bizde onu destekleyeceğiz" şeklide konuştu.

"Zeynep diğer öğrencilere örnek oldu"

İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu 2-A Sınıf öğretmeni Gülseren Kartal, öğrencisi olan Zeynep Kaçan hakkında konuşurken, Zeynep'in başarısı diğer öğrencileri de teşvik ettiğini söyledi.

Öğretmen Kartal bu konuda şunları söyledi:

"Öğrencim yarışmaya ilk katıldığında haberim yoktu. Ailesi daha sonra bana bilgi verdi. Başarısından bahsetti. Katıldığı 2. yarışmada da başarılı oldu. Yarışmada başarı elde etmesi diğer öğrencilerime de teşvik oldu. Öğretmen ilk adımı atıyor ama çocuklar basamakları yavaş yavaş kendileri çıkıyor. Aile desteğinin de büyük önemi var." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Kanada Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler? Halal All Day / Haram All Night akımı nedir, (TİKTOK) Halal All Day ne demek? 1 Mayıs nöbetçi noter var mı? 1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title