Haberler

Marmaris'te Gastronomi ve Kültür Şenliği

Güncelleme:

Marmaris Ticaret Odasının yapımını gerçekleştirdiği Bal Evinde ilk kez Gastronomi ve Kültür Şenliği düzenledi.

Muğla'nın Marmaris İlçesi Osmaniye Mahallesi'nde Marmaris Ticaret Odası tarafından yapımı gerçekleştirilen Bal Evi'nde ilk kez Gastronomi ve Kültür Şenliği düzenlendi.

Marmaris Ticaret Odası'nın desteğiyle 2012 yılında Osmaniye'de kurulan Marmaris Bal Evi'nde düzenlenen 1'inci Gastronomi ve Kültür Şenliği'ne Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, CHP'li Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP'li Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, turizm acente temsilcileri, oda başkanları ile çok sayıda yerli ve yabancı tur rehberleri katıldı.

Şıra ikramıyla başlayan şenlik, efe oyunu, folklor ekibinin zeybek oyunları, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği konserleriyle devam etti. Bal Evi'nin bahçesine kurulan otağda, yöreye ait ev eşyaları ve kıyafetleri sergilendi. Organik tatların yer aldığı stantlar kuruldu, köy düğünleri ve kına geceleri canlandırıldı. Davetlilere keşkek, sura, taze yaprak sarması, yoğurtlama, çingen pilavı, piyaz, ot kavurma, Marmaris yedi baharlısı, parmak tatlısı, zerde, Marmaris kurabiyesi ve kıyamın sunulduğu gecenin sonu ise Hıdrellez ateşinden atlamayla son buldu.

Marmaris tarihi, kültürü, değer ve lezzetlerinin yer aldığı Türkçe, İngilizce ve Rusça kitapçıklar katılımcılara dağıtıldı.

MARMARİS MARKA LOKUM

Marmaris'i kültürel değerler, günlük yaşantı ve etnoğrafik özellikleriyle tanıtmayı istediklerini söyleyen Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, "Artık dünyada turizm yarışı ülkeler arasında değil, şehirler arasında. Turizm trendleri ise 'farklıyı deneyimlemek' yönünde gelişiyor. Köylerimizde yetişen, keçiboynuzu, badem ve fıstığı Marmaris çam balı ile karıştırıp marka lokumlar üretiyoruz. Kültür ve tarih turizmi için Amos Antik Kentinin çevre temizliği ve düzenlemesi yapılarak anıt eser olarak tescil ettirdik. Temmuz ayında Selçuk Üniversitesi ile kazı çalışmaları yapılması için görüşmelerimiz tamamlandı. Finans kaynağını bulmaya çalışıyoruz" diye konuştu. Baysal dünyadaki çam balının yüzde 33'ü Türkiye'de, yüzde 90'ının Marmaris'te üretildiğini de söyledi.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel şenliğin geleneksel hale gelmesi gerektiğini söyleyerek "Marmaris'te lezzet turizmi de olmalı. Gelen turiste yöresel lezzetlerimizi tanıtmalı ve tattırmalıyız" dedi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Demir Marmaris Osmaniye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title