Haberler

Mardin Altın Kalpler Derneğinden Şehit Ailelerine Müzayedeli Destek

Mardin'de, Altın Kalpler Derneği tarafından ilk kez düzenlenen müzayede ile şehit çocukları için özel bir yardım programı gerçekleştirildi.

Mardin'de, Altın Kalpler Derneği tarafından ilk kez düzenlenen müzayede ile şehit çocukları için özel bir yardım programı gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Şenay Dağlı, "Şehitlerimizin ailelerine bir nebze de olsa katkıda bulunmak vatandaşlık görevimizdir. Sokakları dar, gönlü zengin, toprağı bereketli, uğurlu Mardin'imizin bize de uğurlu geleceğini düşünerek startımızı buradan veriyoruz" dedi. Şehit çocukları için düzenlenen programa, Sultan Abdulhamid'in torunu Sultan Adile Osmanoğlu da katıldı.Eski bakanlardan Halit Dağlı'nın eşi Şenay Dağlı öncülüğünde kurulan Altın Kalpler Gönüllü Yardım Derneğinin Mardin'deki programına, Sultan Abdulhamid'in torunu Sultan Adile Osmanoğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman ve eşi Gülseren Yaman olmak üzere iş, sanat ve cemiyet dünyasından çok sayıda ünlü isim de katıldı. Müzayede ile başlayan gece canlı müzik performansıyla devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Dernek başkanı Şenay Dağlı, tüm katılımcılara teşekkür ederek, "Şehitlerimizin ailelerine bir nebze de olsa katkıda bulunmak vatandaşlık görevimizdir. Sokakları dar, gönlü zengin, toprağı bereketli, uğurlu Mardin'imizin bize de uğurlu geleceğini düşünerek startımızı buradan veriyoruz. Mardin Valimize tüm çalışmalarımızda bize karşılıksız, gönülden destek verdiği için özel teşekkürlerimi sunuyorum. Biz gönüllü olarak çıktığımız bu yolda, şehit çocukları ile başlayıp, Soma Ermenek, Van depremzedelerinin yavrularına eğitim bursu ile devam ettik ve Allah'ımızın nasip ettiği surece devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızın karşılığı, mükafat olarak sizlerin desteği ile artık Altın Kalpler yardım faaliyetlerini dernek çatısı altında yapacak inşallah. Sizlerden aldığımız bu destekle çiğ gibi buyuyoruz ve niyetimiz tüm Türkiye'ye de bu eğitim projelerini yaymak olacak" dedi.

Geceye destek veren, emeği geçen ve sponsor olan kurum ve kişilere plaket verilirken, renkli görüntülere sahne olan programda, ünlü antikacı Uğur Batur tarafından organize edilen müzayede düzenlendi. Müzayede de antik tablolar, objeler ve Osmanlı mücevherleri satıldı. Yardım gecesine katılan davetliler, şehit çocuklarına destek olmak için adeta birbirileriyle yarıştılar. Organizasyondan elde edilen davetiye ücreti ve müzayede gelirlerinin tamamı terör operasyonlarında şehit olan asker, polis ve korucu çocuklarına eğitim bursu olarak verileceği belirtildi.

SULTAN ABDULHAMİD'İN TORUNU: MARDİN'İN SOKAKLARINI GEZERKEN, ECDADIMIN KOKUSUNU ALDIM

Programa katılarak ve düzenlenen Müzayede de birçok ürün satın alan Sultan Abdulhamid'in torunu Sultan Adile Osmanoğlu, Mardin'de olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "İki gündür Mardin'deyiz. Bu programa da vatanını korumak için canlarını feda eden şehitlerimizin çocuklarına destek olmak için katıldık. Çok da beğendik. Güzel bir program oldu. Tarihi ve mimari yapısı karşısında büyülendiğim Mardin'in sokaklarını gezerken ecdadımın kokusunu aldım. Mardin'i çok ama çok beğendim. Çok güzel bir yer. Herkesi bu tarihi şehri gelip görmelerini tavsiye ediyorum. Mardinliler geçmişlerine ve tarihlerine sahip çıkarak tarihi binaların bugünlere gelmesine vesile olmuşlar. Mardin sokaklarında dolaşırken kendilerinden büyük bir hürmet ve saygı gördüm. Toplum bizleri çok seviyor. Ev ve işyerlerinde de Osmanlı'ya dair olan özlemlerini astıkları tablo ve resimlerde çok net görebiliyoruz" diye konuştu.

Gecede sahne alan sanatçı Nur Ertürk de, hasta olmasına rağmen şehit çocuklarına destek olmak için katılma kararı aldığını belirterek, "Bu ülkeyi böldürmeyeceğiz, bu vatanı böldürmeyeceğiz. Şehitlerimize kutsallarımıza sahip çıkmak için çıkıp geldim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mardin Politika Güncel Haberler

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

title