Haberler

Malezya Başbakanı Hakkındaki Yolsuzluk Suçlamaları

KUALA Malezya'da 700 milyon dolarlık kamu fonlarının Başbakan Necip Rezak'ın şahsi banka hesaplarına aktarıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada adı geçen iki hesabın Rezak'a ait olduğu doğrulandı.

KUALA Malezya'da 700 milyon dolarlık kamu fonlarının Başbakan Necip Rezak'ın şahsi banka hesaplarına aktarıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada adı geçen iki hesabın Rezak'a ait olduğu doğrulandı.

Malezya Başsavcısı Abdülgani Patail, Rezak'a ait "AmBank Islamic"deki iki hesabın, 30 Ağustos 2013 ve 9 Mart 2015 tarihlerinde kapatıldığını, dolayısıyla dondurulamayacağını ve özel görev gücünün bu hesaplarla bağlantılı dokümanları ele geçirdiğini söyledi.

Hafta başında, devlete ait 1MalaysiaDevelopment Bhd (1MDB) adlı yatırım şirketinden kamu fonlarının Rezak'ın hesaplarına aktarıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma çerçevesinde altı banka hesabı dondurulmuştu.

The Wall Street Journal ve Sarawak Report adlı internet sitesinde geçen hafta yer alan haberlerde, yaklaşık 11 milyar dolar borcu bulunan 1MDB ile ilgili soruşturmada yer alan belgelerde, şirkete bağlı ajanslar, bankalar ve kuruluşlar arasında transfer edilen 700 milyon doların, son olarak Başbakan Rezak'a ait 5 ayrı kişisel hesaba aktarıldığının gösterildiği ileri sürülmüştü.

Rezak, herhangi bir kanıta dayandırılmayan bu iddiaları, Malezya'nın 29 yıl iktidarda kalan eski Başbakanı Mahathir Muhammed'in ortaya attığını savunmuştu. Necip Rezak, Muhammed'in, "ülkenin demokratik yollarla seçilmiş başbakanını devirmek için siyasi bir sabotaj kampanyası" yürüttüğünü söylemişti.

Kaynak: AA / Güncel

Necip Rezak Malezya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title