Haberler

Malatya'daki Davulcu Olayı

bir davulcu ile bir alevi aile arasında yaşanan gerginlikle ilgili değerlendirmesin de, "Battal Gazi'nin, Emir Ömer'in, Şeyh Sadrettin Konevi'nin, Osman Hulusi'nin, Niyazi Mısri'nin memleketinde fitne tohumları yeşermeden kurur" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Sürgü Beldesi'nde

bir davulcu ile bir alevi aile arasında yaşanan gerginlikle ilgili değerlendirmesin de, " Battal Gazi'nin, Emir Ömer'in, Şeyh Sadrettin Konevi'nin, Osman Hulusi'nin, Niyazi Mısri'nin memleketinde fitne tohumları yeşermeden kurur" dedi.

Bakan Bağış, sosyal payşlamı sitesi Twitter'daki sayfasın da, Malatyalı merhum Osman Hulusi Efendi'nin şiirinde yer alan, "Sakın nefsine uyup bir can incitmeyesin. Hüsn-ü edebi koyup bir can incitmeyesin. El ile dövseler de dil ile sövseler de bin kez incitseler de bir can incitmeyesin. Hepsi kardeşlerindir, yolda yoldaşlarındır, halde haldaşlarındır, bir can incitmeyesin" mısralarını dile getirerek, "Battal Gazi'nin, Emir Ömer'in, Şeyh Sadrettin Konevi'nin, Osman Hulusi'nin, Niyazi Mısri'nin memleketinde fitne tohumları yeşermeden kurur" ifadelerini kaydetti.

Bakan Bağış, "Malatya Türkiye'nin aynasıdır, özetidir. Malatya birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, paylaşmanın, şehridir. Malatya, kardeşliğin şehridir.

Ağaç yapraklarıyla gürler. Malatya, Hititçe bal anlamındaki "Melid" kelimesinden türemiştir. Kimse Malatya'nın balına zehir karıştıramaz" dedi.

Bağış, "Malatya'nın toprağında, suyunda bir şey var; bu kadar iyi kalpli, iyi insanlar başka nasıl olabilir?' diyen rahmetli Özal'ın bize emaneti" ifadelerini kaydetti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Egemen Bağış Niyazi Mısri Battal Gazi Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title