Haberler

Malatya'da Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "El Bab'ı DEAŞ'ın katil sürülerine dar eden kahraman Mehmetçiklerimizi selamlıyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "El Bab'ı DEAŞ'ın katil sürülerine dar eden kahraman Mehmetçiklerimizi selamlıyorum. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Onlar nasıl gece gündüz bu millet için, ülkenin istiklal ve istikbali için canlarını ortaya koyuyorsa, biz de taş üstüne taş koymanın mücadelesini veriyoruz. Türkiye'yi büyütmek, dünyada hak ettiği yere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Uzak yakın demeden, zengin fakir ayrımı gözetmeden, dünyanın dört bir yanında bayrağımızı yükseltmenin yollarını arıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı tamamlanarak hizmete alınan eserlerin toplu açılış töreninin yapıldığı Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin yanındaki meydanda halka hitap etti.

Malatya'ya 8 ay sonra yeniden gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Erdoğan, meydandan tüm Malatyalılara selamlarını iletti.

Sözlerinin başında bayrak için, vatan için, ülkenin geleceği için canlarını feda eden tüm Malatyalı şehitleri rahmetle yad eden Erdoğan, şehitlerin ailelerine, yakınlarına ve tüm Malatya'ya sabır ve başsağlığı dileyerek, "Başta Türk Silahlı Kuvvetlerimiz üst yönetimi olmak üzere, eli tetikte, gözü ufukta, yüreğinde vatan sevisiyle nöbet tutan tüm güvenlik güçlerimize, silahlı kuvvetlerimize, emniyet teşkilatımıza şahsım, milletim adına şükranlarımı ifade ediyorum." diye konuştu.

Alandaki vatandaşların, "Malatya seninle gurur" duyuyor sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizin Allah'ınıza kurban, biz o yolda varız, o yolda yürüyoruz." karşılığını verdi.

"Bu uğurda çalışmaya devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"El Bab'ı DEAŞ'ın katil sürülerine dar eden kahraman Mehmetçiklerimizi selamlıyorum. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Onlar nasıl gece gündüz bu millet için, ülkenin istiklal ve istikbali için canlarını ortaya koyuyorsa, biz de taş üstüne taş koymanın mücadelesini veriyoruz. Türkiye'yi büyütmek, dünyada hak ettiği yere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Uzak yakın demeden, zengin fakir ayrımı gözetmeden, dünyanın dört bir yanında bayrağımızı yükseltmenin yollarını arıyoruz. İşte Bahreyn'e gittik, oradan Suudi Arabistan'a gittik, oradan Katar'a gittik. Allah güç ve ömür verdikçe, milletimiz de desteğini ve duasını esirgemedikçe bu uğurda çalışmaya devam edeceğiz."

Gümrük ve Ticaret Bakanlığını Malatyalı olan Bülent Tüfenkci'ye emanet ettiklerini vurgulayan Erdoğan, "Kritik bir dönemde ülkenin gümrük ve ticaretini emanet ettiğimiz Bülent kardeşimizin, 16 Nisan'da Malatya'dan tarihi bir evet oranı çıkması için sizlerle beraber gece gündüz çalıştığına, çalışacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Malatya yöresine ait bir türkünün, "Malatya Malatya bulunmaz eşin, gönüller coşturur ayla güneşin" şeklindeki sözlerini okuyan Erdoğan, "Biz de eşi bulunmaz bu şehri ziyadesiyle hakkı olan eserlerle, hizmetlerle buluşturmak için buradayız." diye konuştu.

Toplam yatırım bedeli 1 milyar 162 milyon liralık eser ve hizmetin toplu açılışını yaptıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki vatandaşların "Malatya seninle gurur duyuyor" şeklindeki sözlerine, "Ben de sizlerle gurur duyuyorum" yanıtını verdi.

Eğitimde 160 derslik, 2 adet 160 öğrenci kapasiteli pansiyon, 2 spor salonu, atölye, İnönü Üniversitesi fakülte binaları ve halı sahası ile altyapı hizmetlerinin de aralarında bulunduğu eserlerin hizmete alındığına işaret eden Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığının olimpik atletizm pistini yenilediğini, 3 sentetik futbol sahasıyla halı sahayı tamamladığını, TOKİ'nin yaklaşık 338 milyar liralık 3 bin 387 konutu, 32 dersliğin altyapı çalışmaları ve çevre düzenlemesini bitirdiğini, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının trafo yenileme ve enerji iletim hatları çalışmalarını tamamladığını kaydetti.

"İstiklal Marşımızın ruhunu kavradınız"

Alandakilerin, "İşte ordu, işte komutan" sloganları üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Ben milletimle gurur duyuyorum, ben milletimle iftihar ediyorum. Çünkü sizler İstiklal Marşımızın ruhunu kavradınız. Ne diyor Akif, 'Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın, siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın, doğacaktır sana vadettiği günler Hakk'ın, kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.' 15 Temmuz gecesi, benim milletim F16'lara göğsünü gerdi mi? O bombalar yağdıran helikopterlere göğsünü gerdi mi? Tanklara göğsünü gerdi mi? Toplara göğsünü gerdi mi? Modern silahlara göğsünü gerdi mi? Benim milletim eşi benzeri olmayan bir millet. Niye? Çünkü şuna inanmıştı, 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda, canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.' diyerek tankların üzerine yürüyordu. Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle yürüyordu."

Alandaki vatandaşların "İdam isteriz" şeklindeki sözleri üzerine Erdoğan, "Üç safhası var. Bir, önce 16 Nisan'da inşallah... İki, parlamentodan inşallah gelecek, oradan da bir 'evet' çıkaracağız. Ondan sonra da kardeşinize gelecek. Bana geldiği zaman ben bunu onaylarım. 248 şehidimizin hesabı var. Bu hesabı hep beraber vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Dik dur eğilme" şeklindeki sloganlar üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan hiç endişeniz olmasın Biz beşer planında hiçbir gücün karşısında eğilmedik, sadece Rabbimin huzurunda rükuda eğildik, secdede eğildik. Başka eğilmek yok." diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

title