Haberler

Makedonya'daki Siyasi Kriz - Cumhurbaşkanı İvanov

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Makedonya'daki siyasi kriz Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov açıklamaları Makedonya'daki siyasi kriz Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov: "(Siyasetçilere yönelik af kararı) Kararımın devletin çıkarına olduğunu düşünüyorum ve arkasında duruyorum" Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, salı günü açıkladığı ülkedeki siyasetçilere yönelik hukuki işlemlerin durdurulması kararının arkasında durduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Makedonya'daki siyasi kriz

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov açıklamaları Makedonya'daki siyasi kriz

Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov:

"(Siyasetçilere yönelik af kararı) Kararımın devletin çıkarına olduğunu düşünüyorum ve arkasında duruyorum"

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, salı günü açıkladığı ülkedeki siyasetçilere yönelik hukuki işlemlerin durdurulması kararının arkasında durduğunu söyledi.

Karara ilişkin tepkiler üzerine basın toplantısı düzenleyen İvanov, ülke çıkarları gereği kararından vazgeçmeyeceğini belirterek, aldığı kararın siyasi krizden çıkmak ve siyasi partiler arasındaki gerilimi azaltmak için olduğu düşüncesinin bugün de arkasında durduğunu kaydetti.

İvanov, "Aldığım sorumluluğun farkındayım. Kararım ile ilgili tüm tepkileri dikkatlice takip ve analiz ettim. Kararımın devletin çıkarına olduğunu düşünüyorum ve arkasında duruyorum." diye konuştu.

Karardan yararlanacak bazı isimlerin "suçsuz olduklarını" savunarak, söz konusu aftan yararlanacaklar listesinde çıkarılması talebini değerlendiren İvanov, bu kişilerin yazılı başvuruda bulunarak af kararının iptalini talep edebileceklerini, başvurunun ardından konuyu hukukçuların değerlendireceğini ifade etti.

İvanov, sürece dahil olan uluslararası topluma da Prjino Antlaşması'ndan doğan yükümlülükleri yerine getirmeleri konusunda taraflara yardımcı olmaları çağrısında bulunarak, anlaşmayı imzalayan siyasi partilerden de üzerlerine düşeni yapmaları ve adil, demokratik ve güvenilir seçimlerin düzenlenmesini sağlamalarını istedi.

5 Haziran'daki erken genel seçimin ülkede yeni bir sayfa açacağını belirten İvanov, "Uluslararası topluma bir kez daha eylemleri konusunda dikkatli davranmaları çağrısında bulunuyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı İvanov, salı günü yaptığı açıklamada, ülkedeki siyasi krizi çözüme kavuşturmak adına, siyasetçiler hakkında daha önce başlatılan hukuki işlemleri durdurma kararı aldığını açıklamıştı.

İvanov'un kararından sonra, karar tepki gösterenler tarafından başkent Üsküp'te olaylı protestolar düzenlenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Gyorge İvanov Makedonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title