Haberler

Magnesia Kıvılcımları Macaristan'a Hareket Etti

Güncelleme:

'Magnesia Kıvılcımları Çocuk Dans Topluluğu' Macaristan'ın Keşkemet şehrinde düzenlenen 17. Uluslar Arası Halk Dansları Festivali'ne katılmak üzere Atatürk Gençlik Merkezi önünden otobüsle hareket etti.

Yaklaşık bir hafta sürecek olan festivalde kentimizi temsil edecek olan dans topluluğunu uğurlamaya gelen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu da, çocuklarla tek tek vedalaşarak hayırlı yolculuklar diledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklara yönelik gerçekleştirdiği projeler arasında en dikkat çekenlerinden biri olan 'Magnesia Kıvılcımları Çocuk Dans Topluluğu'nu', Macaristan'ın Keşkemet şehrinden gelen talep üzerine 17. Uluslar Arası Halk Dansları Festivali'ne katılmak üzere Macaristan'a uğurlandı. Magnesia Kıvılcımları Çocuk Dans Topluluğu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Müdürü Sevil Şekercioğlu, Atatürk Gençlik Merkezi Müdürü Duygu Özkal Karataş ve yakınları tarafından Atatürk Gençlik Merkezi önünden uğurlandı. Topluluğu uğurlamaya gelen yakınları, yaklaşık bir hafta sürecek ayrılık öncesi duygulu anlar yaşadı.

Manisamızı En İyi Şekilde Tanıtacağız

'Magnesia Kıvılcımları Çocuk Dans Topluluğu' ile Macaristan'a hareket eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Haşim Elmalı," Yaklaşık bir buçuk senedir Atatürk Gençlik Merkezi bünyesinde oluşturduğumuz, 9-13 yaş aralığındaki dansçı çocuklarımızın yer aldığı 'Magnesia Kıvılcımları Çocuk Dans Topluluğu' ile 17. Uluslar Arası Halk Dansları Festivali'ne katılmak üzere yola çıkıyoruz. Yaklaşık bir hafta sürecek olan festivalde şehrimizi temsil edecek olan topluluğumuzun, Manisa'nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Gezi programımızda aynı zamanda çocuklarımızla birlikte, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evi de ziyaret edeceğiz. Bölge de bulunan Estergon Kalesi, Zigetvar Kalesi ve Belgrat Kalesi'ni de ziyaret ederek çocuklarımızda tarih şuuru da oluşturmak istiyoruz. Bu festivale katılmamızda desteklerini bizlerden esirgemeyen, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Macaristan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title