Haberler

Litvanya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü kutlamaları yapıldı

Güncelleme:

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında etkinlik düzenlendi. Türk piyanist Ayşedeniz Gökçin'in sahne aldığı konserde, birçok önemli isim yer aldı.

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında etkinlik yapıldı.

Türkiye'nin Vilnius Büyükelçiliğince gerçekleştirilen konserde, Türk piyanist Ayşedeniz Gökçin sahne aldı.

Konsere, milletvekilleri, Litvanyalı yetkililer, çok sayıda Büyükelçi ile eğitim, iş ve sanat dünyası temsilcileri katıldı.

Türkiye'nin Vilnius Büyükelçisi Barış Tantekin, AA muhabirine, "Bundan yaklaşık 30 yıl önce büyükelçiliğimiz için Vilnius'a getirilen piyano ile Litvanya'nın bağımsızlığını yeniden kazandığı dönemdeki Meclis Başkanı ve ilk geçici Devlet Başkanı Vytautas Landsbergis'in bir mini konser verdiğini biliyoruz. Şimdi aynı piyanoyla genç bir sanatçımızın Büyükelçiliğimizin ev sahipliğinde konser vermesinden büyük mutluluk duyduk. Tüm davetlilerin büyük beğenisini toplayan bu anlamı konser için piyanist Ayşedeniz Gökçin'e teşekkür ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Litvanya Türkiye Sanat Kültür Diplomasi Müzik Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title