Haberler

Kuzey Irak'tan Suruç Çadır Kente

Güncelleme:

Kobani'deki işgal girişimi dolayısıyla sığındığı Kuzey Irak'tan yola çıkan Şeyh Muslim ailesi, iki günlük yolculuğun ardından Suruç'a ulaştı.

Suruç'ta yaptırılan 32 bin 500 kişilik çadır kente sığınmacıların alımları sürüyor. Medya ve akrabalarının sayesinde duyduğu AFAD Çadır kentte kalmak için uzun bir yolculuğa çıkan Şeyh Müslüm ailesi güvenlik girişinde Çadır kent Yönetici Yardımcısı İskender Yüksel tarafından karşılandı.

Uzun bir yolculuğun ardından yorgun ve bitkin olduğu gözlenen aileye ilk olarak güvenlik görevlileri tarafından sıcak çay ve kahve ikram edildi. Kimlik kontrolü yapılan aile daha sonra kayıt kabul çadırına alınarak yeni yaşayacağı çadır kentte kalacağı çadıra yönlendirildi.

AİLEMİ ALARAK YOLLARA ÇIKTIM

Ülkesinden kaçıp Kuzey Irak'a giden ailenin reisi İsmail Şeyh İsmail "Savaş dolayısıyla ailemi alarak Ülkemden kaçmak zorunda kaldım. Basından takip ettiğim kadarıyla burada yeni bir çadır kentin yapıldığını öğrendim, resimlerini gördüm akrabalarımın da buraya yerleştiğini öğrendim. Bende eşim kız kardeşim ve iki çocuğumu alarak buraya geldim. İki gündür yoldayız. Çok zorluklar yaşadık. Bize sıcak bir yuva imkânı sunan Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine çok çok teşekkür ediyorum" dedi.

KİMLİK KAYITLARI SÜRÜYOR

24 saat çift vardiya görev yapılan çadır kentte ilk olarak kimlik verilen sığınmacılar daha sonra kayıt altına alındıktan sonra yeni kalacakları çadırlara yönlendiriliyorlar.Daha önce oluşturulan geçici YİBO Konaklama ve 11 Nisan konaklama merkezinde kalan sığınmacılar Kaymakamlık tarafından tahsis edilen minibüslerle yeni çadır kente alınırken, ilçe merkezi dahil köylerde ve akrabalarının yanında kalan sığınmacılar ise çadır kentte kalmak için gecenin geç saatlerinde yanına aldıkları eşyaları ile beraber ailelerini alıp bölgeye akın ediyor. Alımların başladığı ilk günden bu yana yoğun katılımın olduğu çadır kentte şu ana kadar 2 bin 423 kişi giriş yaptı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Irak Yerel Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title