Haberler

Kurumsal Bakımda Olmaları Nedeniyle 7 Bin 530 Kişinin Yaşlı ve Engelli Aylığı Kesildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kamu veya özel kurum ve kuruluşlarda sürekli bakımı yapılan veya yaptırılanların, yaşlı ve engelli aylıklarının kesildiğini belirterek, kurumsal bakımda olmaları nedeniyle 2022 aylığı kesilenlerin...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kamu veya özel kurum ve kuruluşlarda sürekli bakımı yapılan veya yaptırılanların, yaşlı ve engelli aylıklarının kesildiğini belirterek, kurumsal bakımda olmaları nedeniyle 2022 aylığı kesilenlerin sayısının 7 bin 530 olduğunu açıkladı.

-"YAŞLI VE ÖZÜRLÜLERİN MAAŞLARINDA BİR ARTIŞ PLANLIYOR MUSUNUZ?"-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz'ün soru önergesini yanıtladı.

"Bu kanun ile maaş alan yaşlı ve özürlülerin maaşlarında bir artış planlıyor musunuz?" sorusuna Bakan Şahin, "2022 sayılı kanun uyarınca bağlanan aylıkların ödeme tutarları söz konusu kanunda belirtildiği gibi ilgili yılın merkezi yönetim bütçe kanununda ifade edilen gösterge rakamının Devlet memurlarının aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı ile belirlenmektedir. Aylıkların yükseltilmesi ile ilgili olarak öncelikle memur maaş katsayısındaki artışlar aynen yaşlı ve engelli aylıklarına da yansıtılmaktadır. Diğer taraftan gösterge rakamları ise merkezi yönetim bütçe kanununda K cetvelinde belirlenmekte olup bütçe görüşmelerinde değerlendirilebilecektir" dedi.

-"AYLIKLARIN ÜÇ AYDA BİR ÖDENMESİNİN YERİNDE OLACAĞI DÜŞÜNÜLMEKTE"-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, vatandaşların yaşlı ve engelli aylıklarının ayda bir ödenmesinin gerek aylık sahibine gerekse bürokrasiye getireceği ek maliyet göz önünde bulundurulduğunda aylıkların üç ayda bir ödenmesinin yerinde olacağının düşünülmekte olduğunu ifade etti.

-"2022 AYLIĞI KESİLENLERİN SAYISI 7 BİN 530"-

Bakan Şahin, 25 Ocak 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik ile kamu veya özel kurum ve kuruluşlarda iaşe ve ibateleri dahil olmak üzere sürekli bakımı yapılan veya yaptırılanların 2022 sayılı kanunla aylıklarından faydalanamayacağının hüküm altına alındığını belirterek, "Bu hükme istinaden de söz konusu kişilerin yaşlı ve engelli aylıkları kesilmektedir. Kurumsal bakımda olmaları nedeniyle 2022 aylığı kesilenlerin sayısı 7 bin 530'dur" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Fatma Şahin Ali Öz Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title