Haberler

"Kurultayda, Blok Listeyle Son Kez Seçime Gidilecek''

Alaaddin Yüksel, 18 Aralık'ta Yapılacak Olan Kurultayda Parti İçi İktidarı İsteyenlerin Değil, CHP'yi İktidarda Görmek İsteyenlerin Kazanacağını Söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Yüksel, 18 Aralık'ta yapılacak olan kurultayda parti içi iktidarı isteyenlerin değil, CHP'yi iktidarda görmek isteyenlerin kazanacağını söyledi. Yüksel, kurultayda blok liste ile son kez seçime gidileceğini de kaydetti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile akşam saatlerinde Muğla'dan Denizli'ye gelerek partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Yüksel, CHP'li belediye başkanları, ilçe başkanları ve delegelerle yapacağı değerlendirme toplantısı önecesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

18 Aralık'taki kurultayın şölen havasında geçeceğini ileri süren Yüksel, ''Türkiye'yi kucaklayacak olan parti meclisi seçilecek. Yüksek Disiplin Kurulu yeniden belirlenecek. Kurultayda, iktidar koşusunu başlatacağız. Kurultay da parti içi iktidarı ele geçirmek isteyenler değil, CHP'yi iktidara taşımak isteyenler kazanacak. Tabanla yakın ilişki içindeyiz, halkı dinliyoruz. Halka birebir dokunarak iktidara geleceğiz. Kurultayda çarşaf liste olmayacak. Genel başkanın arkasını güçlendirecek güçlü bir ekip göreve gelecek. Yeni, blok liste ile seçime gidilecek. CHP, blok liste ile son kez seçim yapacak. Çarşaf liste isteyenlerin oranı belki de yüzde 1 civarında. Hemen ardından demokratik bir tüzük hazırlanacak. Milletvekili adayları ise, ön seçimle belirlenecek. Zira, tüm örgütlerimizden ön seçim için yoğun talepler alıyoruz' dedi. Yüksel, CHP'nin önce kendi içinde demokrasiyi yerleştireğini ardından da Türkiye'nin demokrasisini yeniden inşa edeceğini savundu. Yüksel ve Kocaoğlu, daha partililerle basına kapalı toplantı yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title