Haberler

Kosovalı Öğrenciler Türkiye'de Üniversite Eğitimi Görmek İstemiyor

2006 yılında Türk ve Makedon iş adamları ve akademisyenleri tarafından Üsküp'te kurulan Balkan Üniversitesi yetkilileri, Prizren ve Priştine'de üniversite eğitimi görmek isteyen öğrencilerle bir araya geldiler.

2006 yılında Türk ve Makedon iş adamları ve akademisyenleri tarafından Üsküp'te kurulan Balkan Üniversitesi yetkilileri, Prizren ve Priştine'de üniversite eğitimi görmek isteyen öğrencilerle bir araya geldiler. Tanıtım toplantısına Prizren'de Türkçe eğitim gören lise son sınıfı öğrencileri yoğun ilgi gösterdiler. Prizren'deki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına, üniversite eğitimi görmek isteyen lise son sınıf öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerle bir araya gelen Balkan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu, Üsküp'te kurulan Balkan Üniversitesi'nin eğitimiyle ilgili bilgi verdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin uzun yıllar YÖK tarafından Kosova'da uyguladığı TCS sınavıyla, Kosovalı öğrenciler Türkiye'nin değişik üniversitelerinde eğitim görüyorlardı. 1992 yılında merhum eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in başlattığı Büyük Öğrenci Projesi'yle bugüne kadar yüzlerce Kosovalı Türk, Arnavut ve Boşnak asıllı öğrenci Türkiye'de üniversite eğitimi görüyorlardı. Ancak son 3 yıldır TCS sınavının kaldırılması ve yerine mülakat sisteminin getirilmesiyle her geçen yıl Türkiye'de eğitim görmenin zorlaştığını söyleyen Kosovalı öğrenciler, Üsküp'te eğitim görmenin hem maddi hem de mesafe olarak daha uygun olduğunu söylediler. Yaklaşık 2 saat süren tanıtım toplantısında, öğrenciler merak ettikleri soruları Balkan Üniversitesi temsilcilerine yöneltme fırsatı buldular.

Goruntu Dökümü

?\tProf. Dr. İsmail KOCAYUSUFOĞLU - Balkan Üniversitesi Rektör Yardımcısı

?\tÖğrenciler

(Haber Kamera: Enis TABAK = KOSOVA & DHA)

(Tür: Dış)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balkan Üniversitesi Yunus Emre Türk Prizren Üsküp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title