Haberler

'Koronavirüs' çizgi roman oluyor

Güncelleme:

'Koronavirüs' çizgi roman oluyorADANA'da daha önce 15 Temmuz darbe girişimini çizgi roman haline getiren karikatürist Erbil Işın (60), bu kez yeni tip koronavirüs salgınını çizgi romanı haline getiriyor.

'Koronavirüs' çizgi roman oluyor

ADANA'da daha önce 15 Temmuz darbe girişimini çizgi roman haline getiren karikatürist Erbil Işın (60), bu kez yeni tip koronavirüs salgınını çizgi romanı haline getiriyor.

Evinin bir bölümünü resim atölyesine çeviren Erbil Işın, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in kahramanlığından etkilenerek olayların akabinde darbe gecesinin karikatürünü çizmeye başladı. Darbe girişiminin gecesinde yaşanan olayları 3 yıl önce 100 sayfalık çizgi roman haline getiren Işın, bugüne kadar çok sayıda çizgi roman hazırladığını, amacının gelecek kuşakların darbe girişimini daha iyi anlaması olduğunu söyledi. Işın, bu kez tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının başlangıcından, gelinen son aşamasını çizgi romanına dönüştürmeye başladı.

Yaşanan gelişmeleri takip ederek çizimlerini bitirme aşamasına gelen Işın, "Sosyal izolasyona uyarak evde kalıyorum. Daha önce 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan olayları kitap haline etirmiştim. Bu kez, koronavirüs salgının sırasında dünyada ne yaşanıyorsa çizerek bir eser ortaya çıkarıyorum" dedi.

Işın, çizgi romanının 1 aya kadar tamamlanacağını da söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Darbe Girişimi Koronavirüs Haberler

title