Haberler

Kocaeli CHP'li Tarhan Rant ve İnşaata Dayalı Hale Gelen Ekonomi Çökme Noktasında

CHP'li Tarhan Rant ve inşaata dayalı hale gelen ekonomi çökme noktasında Aynı zamanda sanayici olan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, son yıllarda rant ve inşaata dayalı hale geldiğini öne sürdüğü ekonominin çökmek üzere olduğunu, sanayide üretimin her gün biraz daha düştüğünü ve iflas ertelemelerinin de dikkat çekici boyutlara ulaştığını söyledi.

CHP'li Tarhan Rant ve inşaata dayalı hale gelen ekonomi çökme noktasında

Aynı zamanda sanayici olan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, son yıllarda rant ve inşaata dayalı hale geldiğini öne sürdüğü ekonominin çökmek üzere olduğunu, sanayide üretimin her gün biraz daha düştüğünü ve iflas ertelemelerinin de dikkat çekici boyutlara ulaştığını söyledi.

CHP'nin Kocaeli'den yeniden ikinci sıradan aday gösterdiği, Kocaeli ve Düzce'de fabrikaları bulunan Tahsin Tarhan CHP Kocaeli Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, önce seçimlere değindi. Cumhurbaşkanımız 7 Haziran seçim sonuçlarını beğenmedi. Hükümeti kurma görevini AKP Genel Başkanı Başbakana vermişti. Başbakan tarihte ilk kez yüzde 41 oy alan parti olarak hükümeti kuramadı. diyerek şöyle devam etti

Kuramadığı için ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na görev vermesi gerekirdi. Cumhurbaşkanı henüz Meclis toplanmadan, seçim kararı almadan ne tesadüf ki Yüksek Seçim kurulu 1 Kasım'ı seçim tarihi olarak belirledi. Seçim kararı alındıktan sonra Türkiye'deki belirsizlikle birlikte ekonomi çökme noktasına geldi.

Tahsin Tarhan, özellikle kurlardaki yükselişle birlikte ekonomide bir durağan dönemi yaşanmaya başlandığını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü Bölgemize baktığımız zaman 13 OSB var. Doluluk oranına baktığımız zaman sadece Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde yüzde 90'nın üzerinde. Diğer OSB'lere baktığınız zaman yüzde 40-30-20 veya 50 oranında doluluk oranları var. Bu süreçle birlikte bazı sanayi kuruluşları iflas ertelemesi yapmaya başladı. Bölgemizde gün geçtikçe ekonomik krizi hissetmeye başladık. Ne yazık ki kamuoyu bir türlü bunları gündeme getirmiyor. Otomotivde satışlar düşmeye başladı. Üretim gün geçtikçe düşüyor. İşsizlik konusunda büyük sıkıntılar var.

Açıklamasında, Türkiye'nin yanlış politikalarından dolayı ekonomi ve sanayi bu hale geldi. Türkiye'de son yıllarda ekonomi tamamen rant ve inşaat ekonomisine dayalı bir hale dönüştü. Sıcak paranın olmasından dolayı bu süreç uzadı. diyen Tahsin Tarhan, Üretime dayalı bir ekonomi politika gelişmedi bu ülkede. Biz ayağa kalkacaksak ekonomiyi ileriye taşıyacaksak, üretime, teknoloji ve bilime dayalı bir ekonomi politikası geliştirmemiz gerekiyor. Kocaeli önemli bir bölge. 13 OSB var. Hala OSB açmaya çalışıyorlar. Başka bölgelerde tarım arazilerini OSB ye dönüştürmeye çalışıyorlar. Burada tek hedef sanayi arsalarından rant elde etmek. Ne yazık ki Türkiye'de sanayicilerin isteği doğrultusunda sanayi siteleri açılmıyor. 'Bir bölgeyi, tarım arazisini, sanayiye dönüştürelim, 20-30 lira olan tarım arazisini 100 dolara 200 dolara nasıl çekelim' hesapları yapılıyor. Bir bölge sanayiye açılacaksa üretime dayalı sanayicilere bu arazileri vermek gerekiyor şeklinde konuştu.

Tahsin Tarhan OSB'lerde istihdama, üretime dayalı bir teşvik sistemi de olmadığını ve bunun desteklenmediğini, herkesin günü birlik ticaret ve inşaat alanlarına kaydığını, ve daha fazla para kazandığını da ileri sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tahsin Tarhan Türkiye Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title