Haberler

Kırım'ın Rusya'ya Bağlanma Kararı

Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlık ilan eden ve Rusya'ya ilhak anlaşması imzalayan Kırım'a resmi ziyaret gerçekleştiren ilk heyet Çeçenistan'dan oldu.

Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlık ilan eden, Rusya'ya ilhak anlaşması imzalayan Kırım'a gelen ilk heyet Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti'nden oldu.

Akmescit Belediyesi Basın Servisinden yapılan açıklamaya göre, Akmescit Belediye Başkanı Viktor Ageyev ile Çeçenistan'ın başkenti Grozni'nin Belediye Başkanı Zaur Hizriyev, başkentler arası işbirliği anlaşması imzaladı.

Ageyev, Çeçenistan heyetine "Sizi sadece Kırım toprağında, sadece Kırım'ın başkentinde değil, Rusya Federasyonu'nun yeni unsurunun başkentinde selamlamaktan sevinç duyarız" diye seslendi.

Kırım'ın Rusya Federasyonu'nun yeni bölgesi olduğunu savunan Ageyev, Akmescit ve Kırım'ın diğer şehirleri için en önemli yardımın geçiş döneminde metodik hukuki destek olduğunu vurguladı.

Grozni Belediye Başkanı Zaur Hizriyev de Kırım'ın Rusya'ya geri dönmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti. - Kırım

Kaynak: AA / Güncel

Çeçenistan Akmescit Ukrayna Kırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title