Haberler

Kırgızistan, Türkiye'den Yanık Tedavisi İçin Yardım İstedi

Güncelleme:

Kırgızistan'ın Bişkek Merkezi Isı ve Enerji Santrali'nde çıkan yangında ağır yaralananların tedavisi için Türkiye'den yardım istendi. Türk mevkidaşıyla iletişim kuran Kırgızistan Sağlık Bakanı, yanık uzmanı Prof. Dr. Koray Daş ile çevrim içi bir konsültasyon gerçekleştirecek ve yerli uzmanlarla birlikte iki Türk uzman doktorun gelmesi bekleniyor.

Kırgızistan'ın, Bişkek Merkezi Isı ve Enerji Santrali'nde (Merkezi Isıtma Kurumu) bugün meydana gelen yangında ağır yaralananların tedavisi için Türkiye'den yardım istendiği bildirildi.

Kırgızistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un talimatları üzerine Sağlık Bakanı Alımkadır Beyşenaliyev'in Türk mevkidaşıyla iletişim kurduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bugün, Türkiye'nin en iyi yanık uzmanlarından biri olan Prof. Dr. Koray Daş ile termal yanıklar alan yaralıların tedavi yöntemlerinin ele alınacağı çevrim içi bir konsültasyon gerçekleştirilecek. Ayrıca 3 Şubat'ta yaralılara yerli uzmanlarla birlikte yardım sağlayacak iki Türk uzman doktorun gelmesi bekleniyor." ifadeleri kullanıldı.

Başkent Bişkek'te evlere sıcak su ve kışın ısıtma hizmeti sağlayan Merkezi Isıtma Kurumunda çıkan yangında 2'si ağır 5 kişi yaralanmıştı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Mederbek İsmailov, basın toplantısında, ağır yaralı olanların kolları ve yüzlerinde yüzde 80 oranında yanık oluştuğunu söylemişti.???????

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanı Kırgızistan Türkiye Acil Durum Uluslararası İlişkiler Enerji Sağlık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title