Haberler

Kayıp Balıkçı Sonar ile Bulunacak

Güncelleme:

Adana'da kayığın alabora olması sonucu 9 gündür kayıp olan balıkçı için Mersin'den gelen sahil güvenlik ekipleri, sonar cihazıyla arama başlattı.

Adana'da kayığın alabora olması sonucu 9 gündür kayıp olan balıkçıyı bulmak için Mersin'den gelen sahil güvenlik ekipleri, sonar cihazıyla arama başlattı.

Seyhan Baraj Gölü'nde, aşırı rüzgar nedeniyle geçtiğimiz çarşamba günü alabora olan kayıkta bulunan kayıkçı Hacı Osman Gönen (53), Rabi Akko (30) ve Ahmet Kocabey (44) sualtı ekipleri tarafından kurtarılmıştı.

Olayda Turgut Bülbül ile Kenan Özgür Atakay ise (29) kaybolmuştu. Atakay'ın cenazesi cumartesi günü yapılan arama çalışmalarında bulunarak toprağa verildi. Ancak Bülbül tüm aramalara rağmen 9 gündür bulunamadı. Arama çalışmalarına Adana ve Mersin Sualtı Polisi ve Sivil Savunma Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri devam ederken, Bülbül'ün bulunması için Mersin'den Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yardım istendi. 10 dalgıçlı 12 kişilik ekip öğleden sonra Seyhan Baraj Gölü'nde sonar cihazıyla arama yapmaya başladı.

Suda yayılan ses dalgaları aracılığıyla denizaltıları bulmak için geliştirilen sonar cinazı bugün, batık gemilerin ve balık sürülerinin saptanmasında, bir geminin altındaki suyun derinliğinin ölçülmesinde, gemilerin yönetiminde ve araştırmalarda kaybolan insanların bulunmasında da kullanılıyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sonar cihazıyla arama yaparken, Bülbül'ün ailesi de 9 gündür umutla bekleyişlerini sürdürüyor.

Oğlunun kazağına sarılan anne Nesibe Bülbül, aramaya her ara verildiğinde ise çocuğu bulunamadığı için gözyaşlarına boğuluyor. Hala Türkan Bülbül de 9 gündür Bülbül'ün montuna sarılarak onun bir an önce gölden çıkartılması için dua ediyor.

Bu arada Turgut Bülbül'ün kayığa binmek için adaya geldiği araç da o günden beri adada duruyor. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Seyhan Baraj Gölü Mersin Sonar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title