Haberler

Kayıp Alarmı Projesi Hayata Geçiyor

AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı’nca, ilgili kurum ve kuruluşların katılımı ile 'Kayıp ve Kaçırılan Çocuklar İle İlgili Sorunlar ve Çözüm Önerileri' konulu çalıştay gerçekleştirildi.

AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı'nca, ilgili kurum ve kuruluşların katılımı ile 'Kayıp ve Kaçırılan Çocuklar ile İlgili Sorunlar ve Çözüm Önerileri' konulu çalıştay gerçekleştirildi.

AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı'nca, ilgili kurum ve kuruluşların katılımı ile 'Kayıp ve Kaçırılan Çocuklar ile İlgili Sorunlar ve Çözüm Önerileri' konulu çalıştay, Prof. Dr. Nükhet Hotar başkanlığında gerçekleştirildi. 'Kayıp Çocuklar' olgusunun dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en önemli sorunlardan biri olduğunu belirten Hotar, "Türkiye'de son yıllarda kayıp çocuk vakalarının giderek artış göstermesi önemli ve acil çözüm bekleyen bir konu haline gelmiştir. Dünyada her yıl 2,5 milyon çocuğun kaybolduğu/kaçırıldığı tahmin edilmektedir. Türkiye'de ise Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre şuan 3 bin 170 çocuk halen kayıp durumdadır" dedi.

Çalıştayda ve sonrasında yapılan görüşmelerde sorunun çözümüne yönelik Sosyal İşler Başkanlığı'nca önerilen ve sonrasında takibi yapılan 'Kayıp Alarmı' projesine değinen Hotar, "Tacize uğrayan ve çeşitli sebeplerle kaybolan çocuklarımızın dramına son vermek için yeni bir uygulama hayata geçiriyoruz. "Kayıp Alarmı" projesi ile kayıp/kaçırılan çocuğumuzun eşkal bilgileri ve fotoğrafının yer aldığı bilgilerin çocuğun kaybolduğu bölgeden uzaklaşmadan o bölgede bulunan halkın teknolojik imkanları kullanılarak SMS ve MMS (multimedya mesajla fotoğraf gönderimi) gönderilmek suretiyle bilgi sahibi olmaları amaçlanmaktadır. Bu uygulama ile kaybolan çocuklarımızın en kısa zamanda bulunması ve sağ salim ailelerine teslim edilmesi imkanı inşallah sağlanmış olacaktır" dedi.

Hotar, kayıp çocuklar başta olmak üzere tüm kayıpların bulunmasında her kesimin desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, "Bu konuda hepimizin sorumluluğu bulunmaktadır. Özellikle kayıp yakınlarının vakit kaybetmeden elde ettikleri bilgileri polisle paylaşması ve deneme aşaması tamamlanan ve yakında ilk aşaması uygulamaya geçecek olan 'Kayıp Alarmı' projesi ile kombine bir şekilde kayıp çocuğumuzun en kısa sürede bulunması önem taşımaktadır" dedi.

Hotar, multimedya mesajla (MMS) kayıp çocuğa ilişkin fotoğraf gönderimi dahil tüm aşamalarının ağustos ayına kadar tamamlanacağını belirtti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nükhet Hotar Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title