Haberler

Kastamonu'da fidanlar toprakla buluştu

Güncelleme:

Kastamonu'nun İnebolu, Taşköprü, Tosya, İhsangazi ve Bozkurt ilçelerinde fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdi.

Kastamonu'nun İnebolu, Taşköprü, Tosya, İhsangazi ve Bozkurt ilçelerinde fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdi.

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Çuhadoruğu mevkisinde düzenlenen etkinliğe Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, Cumhuriyet Başsavcısı Alperen Ertürk, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Baycar, etkinlikte yaptığı konuşmada, 11 Kasım'ın Milli Ağaçlandırma Günü olarak kutlandığını söyledi.

Etkinlik kapsamında Türkiye genelinde tüm il ve ilçelerde eş zamanlı olarak 252 milyon fidan dikimi gerçekleştirildiğini belirten Baycar, "Bu seneki etkinlik biraz daha anlam taşımakta. Çünkü biraz daha hedefi artırmış olduk. 252 milyon fidanı bu yıl itibarıyla toprağa kavuşturmuş olacağız." dedi.

İnebolu Orman İşletme Müdürü Ayhan Kılıç ise etkinlik kapsamında 300 elma, erik, kestane, ceviz, kızılcık, ahlat, biberiye, ladin, sedir ve kocayemiş fidanının toprakla buluşturduklarını anlattı.

Etkinlikte, Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri fidan dikimi ile bilgi verdi. Daha sonra fidanlar toprakla buluşturuldu ve can suyu verildi.

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü, etkinliğe katılanlara bere ve atkı hediye etti.

Taşköprü

Taşköprü ilçesinde bin fidan toprakla buluşturularak can suları verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de Kornapa köyü mevkisinde fidan dikimi gerçekleştirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Harun Yalçın, gazetecilere, "Çocuklarımıza küçük yaşta orman sevgisini aşılayarak gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakıyoruz. Geleceğe nefes olarak İlçe Jandarma Komutanlığımızın da örnek bir davranışıyla meyve fidelerimiz ve fidanları birlikte toprakla buluşturduk. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım." diye konuştu.

Bozkurt

Tarım ve Orman Bakanlığınca Türkiye genelinde gerçekleşen "Geleceğe nefes, dünyaya nefes" seferberliği kapsamında Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde vatandaşlara yaklaşık bin fidan dağıtıldı.

Bozkurt Orman İşletme müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen fidan dağıtımı törenine katılan Kaymakam Murat Atıcı ve Belediye Başkanı Muammer Yanık, vatandaşlara kestane ve akasya fidanı verdi.

Tosya

Tosya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Çaykapı köyü mevkisinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde başlatılan ve Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda yürütülen kampanya kapsamında fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Kaymakam Ferhat Özen, törende yaptığı konuşmada, Orman Genel Müdürlüğü önderliğinde her sene ağaçlandırma çalışmaları yapıldığını hatırlattı.

Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil de çevre bilincinin kazandırılacağı ve sağlıklı bir toplumun yetişmesi için faydalı olacağına inandığı etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Tosya Orman İşletme Müdürü Erol Çınkır ise etkinlik hakkında bilgiler vererek, 10 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.

İhsangazi

İhsangazi İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe Kaymakam Mesut Coşkun, Belediye Başkanı Hayati Sağlık, Mili Eğitim Müdürü Nihat Kılıç, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Törende 60 fidan toprakla buluşturuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Kastamonu Hisarcık Bozkurt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title