Haberler

Karda Mahsur Kalan Suriyeliler 9 Saat Sonra Kurtarıldı

Mersin-Karaman sınırında, araçları şarampole devrildikten sonra kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanan yolda mahsur kalan Suriyeli 2 kişi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince 9 saatlik çalışma sonrası kurtarıldı.

Mersin- Karaman sınırında, araçları şarampole devrildikten sonra kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanan yolda mahsur kalan Suriyeli 2 kişi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince 9 saatlik çalışma sonrası kurtarıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kentte 2 gündür etkili olan sağanak yağış, yüksek kesimlerde etkisini yoğun kar yağışı olarak gösterdi.

Kar yağışı dolayısıyla Mersin- Karaman sınırı Ayrancı yolunda araçlarıyla şarampole yuvarlanan Suriyeli 2 kişi, '112 Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. Kazazedeleri kurtarmak için harekete geçen Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı iş makinesinin kara saplanması üzerine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın talimatı ile belediye ekipleri devreye girdi.

Erdemli Şube Müdürlüğü'nde konuşlu bir dozer, bir kamyonet ve kurtarma personelleri, jandarma ekipleriyle birlikte ihbarın geldiği noktaya hareket etti. Yer yer 50 santimetreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle trafiğe kapanan yolu açarak ilerleyen ekipler, 9 saat süren yol açma ve kurtarma çalışmasının ardından bölgeye ulaştı.

Suriyeli kazazedeler Ahmet Şıh ile Hamza El Bekir, hava sıcaklığının eksi 4 dereceye düştüğü Karaman il sınırına 500 metre mesafede bulunarak kurtarıldı. Kazazedelere ait 33 EAK 87 plakalı kamyonet de devrildiği yerden çıkartılırken, Suriyeliler işlemleri için Güzeloluk Jandarma Karakoluna götürüldü.

Araçlarında yakıt olması sayesinde donmaktan kurtulduklarını belirten Suriyeliler, kurtarma ekiplerine teşekkür etti. Kurtarılan Ahmet Şıh ve Hamza El Bekir'in sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karaman Mersin Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst oldu

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst oldu

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Bakmadan Geçme

Bitcoine, kripto paraya vergi gelecek mi? Borsaya vergi gelecek mi? Borsa gelirleri vergilendirilecek mi? #129297 Giovanni van Bronckhorst kimdir, hangi takımları çalıştırdı? Beşiktaş yeni Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst kimdir? Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü kim oldu? SON DAKİKA Beşiktaş teknik direktörü belli oldu İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 5 Haziran Çarşamba İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? 6 Haziran Perşembe yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? #129300 Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 5 Haziran Çarşamba 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 5 Haziran Çarşamba Survivor'da kim kazandı? Sandık Kokusu 26. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 5 Haziran Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 5-6 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kuruluş Osman 164. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 5 Haziran Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 5-6 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Yetenekli Bay Cage filmi oyuncuları kim, konusu ne? Yetenekli Bay Cage filmi ne zaman, nerede çekildi? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor oyuncuları kim? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor ne zaman, nerede çekildi?
Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title