Haberler

Karadeniz'in en büyük mezbahasına 'Helal Sertifikası'

Güncelleme:

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ve en donanımlı mezbahası olan, Fatsa ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi'ne ait mezbaha, 'Helal Sertifikası' aldı.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ve en donanımlı mezbahası olan, Fatsa ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi'ne ait mezbaha, 'Helal Sertifikası' aldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Fatsa ilçesinde hizmete açtığı, Avrupa Birliği normlarına göre kesim ve işleme yapan mezbahası bir yeniliğe daha imza attı. Günlük 500 adet küçükbaş ve 200 adet büyükbaş hayvan kesimi yapılabilen mezbaha, 'Helal Sertifikası' alarak, kırmızı et üretimini izlenebilir bir altyapıya kavuşturmuş olacak. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bölgenin en büyük mezbahası için alınan 'Helal Sertifikası'nın Müslüman tüketici için kabul edilebilir gıdanın ve tüketilebilir ürünün üretilmesi sürecinde gerekli olduğunu söyledi.

Hayvan ticaretinde üs olacak

Toplam 35 bin m2 alanda kurulan mezbahanın, toplam 700 hayvan kesim kapasitesine sahip olduğunu belirten Başkan Güler, "Ayrıca 500 büyükbaş hayvanın pazarlanabileceği alana sahip olan kapalı hayvan pazarı da ilimizde hayvan ticaretinin gerçekleştiği bir üs olması bekleniyor. Bütün bu önemli özelikleri bünyesinde barındıran Fatsa Mezbahası, Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Daire Başkanlığımızın çalışmaları sonucunda alınan "Helal Sertifikası" ile önemini bir kat daha artırmış olacak" dedi.

"Helal gıda, sağlıklı gıda anlamına geliyor"

'Helal Sertifika'nın, Müslüman tüketici için önemli bir husus olduğunu vurgulayan Başkan Güler, sözlerini şöyle sürdürdü; "Halen yaşamakta olduğumuz Covid-19 pandemisinde açık ve net olarak sağlıklı gıda tüketiminin ne derecede önemli olduğu gözler önüne serilmiştir. Helal gıda aynı zamanda sağlıklı gıda anlamına gelmektedir. Gıdanın sağlıklı ve izlenebilir olmasına odaklanan Helal Sertifikasının önemi bu noktada bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Bu bağlamada sağlıklı gıda üretiminde 'çiftlikten sofraya izlenebilirlik'daha da önem kazanmıştır. Ordu Büyükşehir Belediyemizce alınan Helal Serfifikası ile ilimiz kırmızı et üretiminde izlenebilir bir altyapıya kavuşmuş olacaktır" - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatsa Ordu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title