Haberler

Karabük Kurayla Ev Sahibi Olan Engellilerin Sevinci

Kurayla ev sahibi olan engellilerin sevinci Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde, dar gelirli aileler için yaptırılan TOKİ konutlarının zemin katlarındaki 54 daire, başvuruda bulunan 80 engelli aileye kura çekilişi ile teslim edildi.

Kurayla ev sahibi olan engellilerin sevinci

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde, dar gelirli aileler için yaptırılan TOKİ konutlarının zemin katlarındaki 54 daire, başvuruda bulunan 80 engelli aileye kura çekilişi ile teslim edildi. Kurada ismi çıkanlardan bazıları sevinçten ağladı.

İlçeye bağlı Yazıköy Köyü'nde, Safranbolu Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yöresel mimariye uygun 506 konut yapıldı. Daha önceden dar gelirli vatandaşlara kura ile tahsis edilen konutların zemin katları engelli ailelere ayrıldı. Zemin katlardaki 54 daire için 80 engelli aile başvuru yaptı.

Daireler, Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi Aslanlar Şubesi'nde noter huzurunda yapılan kura çekilişi ile hak sahiplerine teslim edildi. Kurada ismi çıkanlar, daire ücreti olan 75 bin lirayı 120 ayda ödeme koşuluyla ev sahibi olmanın sevinciyle ağladı. Engelli vatandaşlar, birbirlerine sarılarak sevinçlerini paylaşırken, ismi çıkmayanlar ise üzgün şekilde salondan ayrıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, kurada adları çıkmayanların üzülmemesini istedi. Başkan Aksoy, "3'üncü etap TOKİ projemizi Kirkilli'de başlatıyoruz. Bu konutların zemin katlarını da engelli vatandaşlarımıza tahsis edilmesi için çalışacağım. TOKİ'nin bunu kabul edeceğine inanıyorum. Bunun müjdesini şimdiden veriyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necdet Aksoy Safranbolu Yazıköy Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title