Haberler

Kapadokya'daki Yeraltı Yerleşimi Japonlar'ın da Gözdesi

JAPONYA Ulusal Kültür Varlıklarını Araştırma Enstitüsü uzmanları, Kapadokya Bölgesi'ne hayran kaldı.

JAPONYA Ulusal Kültür Varlıklarını Araştırma Enstitüsü uzmanları, Kapadokya Bölgesi'ne hayran kaldı.

Dünyanın en büyük yeraltı yerleşimi Türkiye'nin yanı sıra, dünyanın önde gelen gazete, haber ajansı ve televizyon kanallarının yanı sıra, araştırma kuruluşlarının ilgisini çekmeyi sürdürüyor. Japonya Ulusal kültür varlıklarını araştırma enstitüsü araştırma görevlisi Mariya Masubuchi ve araştırmacı Yosfihumi Maekawa, belediye tarafından hazırlanan 'Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi' uygulama aşamasında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminin bulunduğu bölgede, devam ettirilen arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmaları konusunda uzmanlardan bilgi aldı.

Nevşehir Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü uzmanlarının yanı sıra, belediye bölgedeki süren çalışmalardan sorumlu yetkililerin de katıldığı ziyarette konuşan Japonya Ulusal kültür varlıklarını araştırma enstitüsü araştırma görevlisi Mariya Masubuchi, "Tüf kayalara oyulu yaşam ünitelerinin oldukça ilginç bir görüntü oluşturuyor. Tarih ve kültürel değerlere merak duyan Japonların da bölgeyi ziyaret etmek isteyeceklerine inanıyorum" dedi.

- Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevşehir Kalesi Kapadokya Türkiye Japonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title