Haberler

Kaliteli Üretim ve Pazarlaması Paneli

Güncelleme:

Kabak ve ayçiçeğinde kaliteli üretim ve pazarlama toplantısında KTB Başkanı Şaban Ünlü ve KTB Başkan Vekili Mehmet İştahlı'ya plaket verildi.

Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Tüm Kuruyemiş Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) tarafından ortaklaşa yürütülen " Kayseri'de Kabak ve Ayçiçeğinde Kaliteli Üretim ve Pazarlama" konulu bilgilendirme toplantısı 18.03.2013 tarihinde İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Toplantıya Kayseri Milletvekili Yusuf HALAÇOĞLU, İl Müdürü Özkan KAYACAN, TÜKSİAD Başkanı Muammer ÇAPUTÇU, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban ÜNLÜ, Kayseri Ticaret Borsası Başkan Vekili Mehmet İştahlı, İlçe Ziraat Odası Başkanları, İlçe Müdürlerimiz, Şube Müdürlerimiz ve çok sayıda çiftçi katıldı.

TÜKSİAD Başkanı Muammer ÇAPUTÇU yaptığı konuşmasında; Türkiye'nin coğrafik konum ve uygun iklim koşulları ile birçok kuruyemiş çeşidinin üretilebilme imkânına sahip olduğunu ve Dünyada fındık, kayısı, kuru üzüm ve incirde üretim ve ihracatta lider ülke konumunda olduğunu söyledi.

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü : Kayseri de ekim alanlarının en çok olduğu bölgelerimiz Yeşilhisar ve Yahyalı ilçelerinde çok kaliteli ayçekirdeği üretilirken, Develi, Tomarza ve Yeşilhisar da ise Kabak çekirdeği üretiliyor. Türkiye'nin birçok şehrinde ayçekirdeği 2 TL civarlarında işlem görürken, Kayseri'de 3-3,5 TL gibi fiyatlardan işlem görüyor. Buda Kayseri'nin çerezlik ayçekirdeği ve kabak çekirdeği konusunda ne kadar önde olduğunun bir göstergesidir.'' dedi.

Açılış konuşmalarının ardandan; Ziraat Mühendisi Dr. Ahmet YENİKALAYCI, Ziraat Mühendisi Faruk ÇEÇEM ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nde görevli Dr. Ferda SEYHAN katılımcılara sunumlarıyla konu hakkında bilgi verdi.

Sunumların ardından; TÜKSİAD tarafından İl Müdürü Özkan KAYACAN 'a KTB Başkanı Şaban Ünlü, KTB Başkan Vekili Mehmet İştahlı ve programa katkı sağlayan bütün firmalara plaket verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şaban Ünlü Yeşilhisar Türkiye Kayseri Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title