Haberler

John Kerry ?biz Rusya'nın Suriye'de Sadece İşid'i Hedef Almasını İstiyoruz

John Kerry 'Biz Rusya'nın Suriye'de sadece İŞİD'i hedef almasını istiyoruz Birleşmiş Milletler 70. Genel Kurul Toplantıları kapsamında New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüştü.

John Kerry'Biz Rusya'nın Suriye'de sadece İŞİD'i hedef almasını istiyoruz

Birleşmiş Milletler 70. Genel Kurul Toplantıları kapsamında New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüştü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, görüşmede, Suriye konusundaki gelişmeler ve Rusya'nın Suriye'ye gerçekleştirdiği hava saldırıları ele alındı. Terör örgütü IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerine ve terörizmle mücadeleye yönelik görüş birliğine varıldı. Görüşmede ayrıca, Kıbrıs görüşmelerindeki gelişmelere de değinildi. Toplantının başında basın mensuplarının görüntü aldığı sırada bir gazetecinin sorusu üzerine Kerry, Rusya ve ABD askeri yetkilileri arasında Suriye'deki operasyonlara ilişkin bugün görüşme gerçekleştiğini ve bu görüşmelerin süreceğini söyledi. Kerry, 'Biz Rusya'nın Suriye'de sadece IŞİD'i hedef almasını istiyoruz. Bunu açıkça kendilerine söyledik dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu John Kerry Suriye Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title