Haberler

İzmir ve Manisa'da 525 Taşınmaz Fetö'den Vakıflar'a Devredildi

VAKIFLAR Haftası Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret eden Vakıflar İzmir Bölge Müdür Vekili Fethi Koç, İzmir'de 375 ve Manisa'da 150 taşınmaz olmak üzere toplam 525 taşınmazın FETÖ/PDY'den kendilerine devredildiğini açıkladı.

VAKIFLAR Haftası Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret eden Vakıflar İzmir Bölge Müdür Vekili Fethi Koç, İzmir'de 375 ve Manisa'da 150 taşınmaz olmak üzere toplam 525 taşınmazın FETÖ/PDY'den kendilerine devredildiğini açıkladı.

Vakıflar İzmir Bölge Müdür Vekili Fethi Koç, 34. Vakıflar Haftası sebebiyle Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti. Manisa Valisi Güvençer, vakıf eserlerinin Türkiye için önemli taşınmazlar olduğunu dile getirerek, özellikle son 15 yılda Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün büyük gayretleri neticesinde vakıf eserlerine sahip çıkıldığını ve Manisa'da da çok vakıf eserin bulunduğunu ifade etti.

Ziyarette açıklamada bulunan Vakıflar Bölge Müdür Vekili Koç, amaçlarının taşınmaz vakıf eserlerini gelecek nesillere aktarmak olduğunun altını çizerek, "Vakıflar Bölge Müdürlüğü hayri ve sosyal amaçlı bir kurumdur. Aynı zamanda öğrenciye burs veren, fakiri, muhtacı gözeten, bu eserleri gelecek nesillere aktarmakla görevli olan, aynı zamanda da bunları yaparken de yatırımlarını sürdüren özel bütçeli bir kurumdur" diye konuştu.

Manisa'nın vakıf eserleri bakımından Türkiye'de önde gelen illerden birisi olduğuna dikkat çeken Koç, 2017 yılı içinde il genelinde 14 vakıf eserinde restorasyon çalışmasına başlayacaklarını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'den vakıflara devredilen taşınmazlarda da değinen Vakıflar İzmir Bölge Müdür Vekili Koç, Manisa'da 150, İzmir'de 375 olmak üzere toplam 525 taşınmazın, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildiğini dile getirdi. Koç, "Bunların hepsi kanun hükmünde kararnameler ile Genel müdürlüğümüze devredilen kamu hizmeti veren kurumlardır. Milletin malının tekrar millete hizmet etmesi için kamuya tahsisleri devam ediyor. Birçok taşınmazı kamu yararına çalışmak üzere vakıflara tahsis ettik. Tekrar millete zarar verecek bir oluşuma ne devletimiz, ne diğer kurumlar, ne de biz devletin memurları olarak müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Koç, daha sonra 8-14 Mayıs arasında kutlanan Vakıflar Haftası sebebiyle yapacakları etkinlikler hakkında Vali Güvençer'e bilgi verdi.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Hakan Güvençer Vakıflar Haftası İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title