Haberler

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde Şenlik Var

Güncelleme:

İzmir'in yeni devlet üniversitesi "İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi" bahar şenliği etkinliklerinin ikincisini gerçekleştirdi.

Başarılı bir eğitim döneminin ardından 2012-2013 akademik yılını geride bırakan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ailesi 2. Bahar Şenliği ile yorgunluk attı.

İkinci akademik yılını geride bırakan İzmir'in genç ve dinamik üniversitesi İzmir Kâtip Çelebi; öğrencileri, akademisyenleri ve çalışanları ile bahar şenliğinde bir araya geldi. Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl ikincisi organize edilen Çiğli Merkez Yerleşkesi'ndeki şenliklere katılan; Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tancan Uysal, Prof. Dr. İbrahim Kocabaş, Prof. Dr. İbrahim Attila Acar, Rektör Danışmanı Taha Aksoy, Dekanlar, Genel Sekreter Gülten Gültekin ve fakültelerden gelen akademisyenler öğrencilerin bu coşkusuna ortak oldu.

Rektör Prof.Dr. Akhan ebru yaptı

Öğrenci toplulukları tarafından hazırlanan çeşitli standlar şenliklere renk kattı. Bütün standları dolaşarak öğrencilerin çalışmalarıyla tek tek ilgilenen Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, ebru sergisi standında önlük takarak Ebru yaptı.

Konuk Rektör Sürprizi

Öte yandan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yanılgaç da yaptığı sürpriz ziyaretle, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Galip Akhan ile biraraya gelerek kampüs alanında incelemelerde bulundu. İki rektör birlikte stantları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Etkinlikler göz doldurdu

2.Bahar Şenliği öğle saatlerinde başlayıp gece yarısına kadar devam etti. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi müzik grupları tarafından düzenlenen konserler, Rekreasyon Topluluğu'nun karaoke yarışması, salon dansları gösterisi, forum tiyatro gösterisi, çim voleybolu ve penaltı turnuvaları ile Uzakdoğu Sporları gösterileri şenliklere renk katarken; İKÇ Halk Dansları Topluluğu'nun sergilediği Artvin gösterisi izleyicilerden tam not aldı. Yarışmalarda başarı gösterenlere ise konser biletleri ve çeşitli ödüller verildi. Ödüllerini Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Tancan Uysal takdim etti.

Grupal Enfeksiyon ve Selim Gülay'a gençlerden tam not

Şenlik kapsamında sahne alan Grupal Enfeksiyon ve Selim Gülay performanslarıyla göz doldururken gecenin yıldızı Türk Rock müziğinin başarılı sanatçısı Haluk Levent en sevilen şarkılarını İKÇ ailesi için seslendirdi.

Belediye Başkanı Solak'tan Rektör Prof. Dr.Akhan'a teşekkür

Konser öncesi öğrencilere seslenen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nin kuruluşunun zor şartlarda uzun bir süreçten geçerek gerçekleştiğini hatırlatarak emeği geçen başta Rektör Prof. Dr. Galip Akhan olmak üzere herkese teşekkür etti. üniversitenin Çiğli'ye gelmesi için verdiği mücadeleyi anlatan Başkan Solak, üniversitenin kuruluşunun belediyenin eski binasında gerçekleştiğini hatırlattı. Başkan Solak, "Çok mutluyum ki ilçemizde bir devlet üniversitesi var. Öğrencilerimizi Çiğli sokaklarında görmek çok güzel. Çiğlimiz üniversite kenti oluyor. Sizleri güzel bir okulda eğitim ve öğretime kavuşturmak için emek sarf eden başta Rektörünüz ve diğer öğretim görevlisi değerli dostlarıma teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencilere hoş geldiniz diyen Solak, bir sonraki şenlikler için de aynı coşku için öğrencilerden söz aldı.

Öğrencilerin Rektör sevgisi Haluk Levent'i şaşırttı

Konserine başlamadan önce İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan'ı sahneye davet eden sanatçı, öğrencilerin coşkulu tezahüratı karşısında şaşkınlığını gizleyemedi ve: "Geçtiğimiz günlerde de birçok üniversitede konser verdim. Rektör adı geçince üniversiteliler hep yuhalardı. İlk kez güçlü bir alkış gördüm. Sevginizi alkışlarınızla belli ediyorsunuz" diyerek. Rektör Galip Akhan'ı kutladı. Daha sonra sahneye çıkan Rektör Prof. Dr. Galip Akhan ise bu sevginin karşılıklı olduğunu belirtti ve kendisinin de öğrencilerini çok sevdiğini vurguladı. Prof.Dr. Akhan ayrıca İKÇ'nin yeni bir üniversite olduğunu hatırlatarak gelecek yıllarda daha çok öğrenciyle daha görkemli şenliklere imza atacakları müjdesini verdi.

Konuşmaların ardından performansını sergileyen Haluk Levent enerjisiyle öğrencilerin büyük beğenisini kazandı. 2 saat sahnede kalan Levent, kendisini öğrencilerin arasında dinleyen Başkan Metin Solak' ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tancan Uysal'ın yanına giderek Ege yöresi ezgisi eşliğinde birlikte oynadı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Katip Çelebi Metin Solak Galip Akhan İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title