Haberler

İsveç Belediyeleri Kışanak ile Anlı'nın Serbest Bırakılmalarını Talep Etti

DHA DIŞ HABER– İsveç belediyeleri Kışanak ile Anlı'nın serbest bırakılmalarını talep etti – İsveç'in 30 belediyesinin başkanları, Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı'nın tutuklanmalarına tepki göstererek 'bir an önce serbest bırkılmalarını' istedi.

DHA DIŞ HABER– İsveç belediyeleri Kışanak ile Anlı'nın serbest bırakılmalarını talep etti

– İsveç'in 30 belediyesinin başkanları, Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı'nın tutuklanmalarına tepki göstererek 'bir an önce serbest bırkılmalarını' istedi.

Sosyal Demokrat 30 belediyenin başkanları yayınladıkları açık mektupta: "Son aylarda hükümeti eleştiren binlerce gazeteci, seçilmiş politikacılar, avukatlar, insan hakları savunucuları tutuklanmıştır. Bunun yanı sıra bir çok haber ajansı, tv kanalı ve gazete hükümet tarafından kapatılmıştır. Durum o hale gelmiştir ki bir çok tutuklunun avukatları da tutuklanmıştır. Türk hükümeti insan haklarına, kurum ve belediyelerin bağımsızlığı ile hukuk devleti ilkelerine saygı göstermelidir. İsveç Hükümeti, Avrupa Birliği ve uluslararası toplum, Türkiye'nin, demokrasinin temel prensipleri olan düşünce ve basın özgürlüğü standartlarına uyması konusunda şart koşmalı ve belediye başkanı arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır" denildi. - Stockholm

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Fırat Anlı İsveç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title