Haberler

İstihdam Sayısını Artıracak

Güncelleme:

Kombassan şirketlerinden Komgıda 18 Milyon TL ilave yatırımla istihdam sayısını 400'ün üzerine çıkaracak

Anadolu sermayesinin önde gelen kuruluşlarından Kombassan Holding yatırımlarına devam ediyor. Kombassan şirketlerinden KOMGIDA, sektöründe elde ettiği başarıyı iki yeni yatırımla perçinliyor. Şirket hayvancılık ve bakliyat alanında toplamda 18 milyon TL yi bulan yatırımla damızlık süt sığırı yetiştiriciliği ve bakliyat tesislerini açarken, bölge ekonomisine de önemli bir katkı sağlıyor.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na kote olmaya hazırlanan Kombassan Holding yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Holding'in gıda alanında faaliyet gösteren, şirketlerinden olan Komgıda, hayvancılık ve bakliyat tesisleri için yaklaşık 18 milyon TL lik yatırım yaptı. Getiğimiz hafta Burdur'un Bucak ilçesinde açılışı yapılan ve 3.5 milyon TL'lik yatırım maliyeti bulunan LPG dolum tesisiyle birlikte şirketin son iki hafta içerisinde ekonomimize kazandırdığı tesislerin yatırım tutarı 21,5 milyon TL'yi buluyor.

Komgıda, Karaman'ın Kâzımkarabekir ve Konya'nın Karapınar ilçelerinde yapılan yatırımla, 22 bin metrekaresi kapalı ve yarı açık olmak üzere toplamda 320 bin metrekare alana kurulu hayvancılık tesislerinde, bugün itibariyle 1700 baş damızlık süt sığırı ve 1600 dekar alanda ise yem bitkisi yetiştiriciliği gerçekleştirmekte olup, önümüzdeki günlerde damızlık hayvan sayısını kademeli olarak 3 binin üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Mevcut kapasitesi günde 270 ton makarna, 500 ton irmik, 250 ton un olan, GOLDA ve MELDA markaları ile makarna, un, irmik ve bisküvi üretimi gerçekleştiren Komgıda, bakliyat alanında yaptığı yeni yatırımla İç Anadolu bölgesinde ilk olma özelliği taşıyan bakliyat tesislerini de üretim portföyüne dahil etmiş oldu. 7 bin 500 metrekarelik kapalı alanda kurulu olan Bakliyat tesislerinde, saatte 5 ton fasulye ve 5 ton mercimek işlenebilecek.

'Yatırımlarımız devam edecek'

Komgıda Hayvancılık ve Bakliyat tesislerinin açılışında konuşan Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şan, "Kâzımkarabekir ve Karapınar'da ki tesislerde ilk etapta 1700 adet damızlık süt sığırı barındırılmakta olup, kademeli olarak bu sayıyı 3000'in üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde ilk etapta süt işleyen firmalara soğutulmuş süt tedariki planladığımız tesislerde, müteakip safhalarda, damızlık hayvan üretimi, et besiciliği, süt işleme üniteleri gibi faaliyetleri de hedeflemekteyiz. Ayrıca İç Anadolu bölgesinde ilk olma özelliği taşıyan ve yıllık yaklaşık 34 bin ton üretim ve paketleme kapasitesine sahip bakliyat tesislerimizin faaliyete geçmesiyle bölge tarımının gelişimine de önemli bir destek sağlamış olacağız.

Ayrıca, tesislerimizin ekonomimize kattığı değer yanında bölge insanımıza sağlayacağı istihdam da bizler için büyük bir sevinç kaynağı olacaktır.

Bütün bu çalışmalarımıza ilave olarak, şirketlerimizin daha kurumsal ve denetlenebilir olması, varlık sebebimiz olan ortaklarımızın hisselerini rahatlıkla alıp satabilmeleri amacıyla borsa yolunda önemli bir adım atılmıştır. Bu doğrultuda çalışmalarımızın son aşamasına gelinmiş olup, bu yıl içinde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na kote olmayı hedeflemekteyiz. Yapılacak olan bu kotasyonu müteakiben, önümüzdeki yıllarda sektörün öncüsü konumundaki şirketlerimizi halka arz etmeyi planlıyoruz." dedi.

Kağıt-Karton, Makine ve Teknoloji, İnşaat ve Yapı Elemanları, Gıda ve Pazarlama, Mermer ve Maden, Turizm, Tekstil ve Petrol Ürünleri alanlarında faaliyet gösteren Kombassan'ın, yurtiçinde ve yurtdışında 18 şirketine ait 32 üretim tesisi bulunmakta. Tesislerinde, 6 bine yakın direkt ve 15 bin civarında endirekt çalışanı bulunan Kombassan, 2011 yılında 6 şirketiyle (Kombassan Kağıt, Komyapı, Muratlı Karton, Kompen, Komgıda ve Divapan) İstanbul Sanayi Odası'nın(İSO) belirlediği Ülkemizin en büyük 1000 şirketi arasına girerek önemli bir başarıya imza attı.

Yurt içinde Konya, İstanbul, Tekirdağ, Muğla, Aksaray, Antalya, Karaman, Aydın, Düzce, Adapazarı, Afyon ve Burdur'la birlikte 12 ilde işletmeleri bulunan Kombassan'ın, Romanya'da 2500 kişinin çalıştığı rulman fabrikası ile Macaristan rulman fabrikaları faaliyetlerine devam etmekte, Hindistan rulman fabrikasının ise inşaatı sürmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kombassan Karaman Burdur Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title