Haberler

İstanbul: Fransa'nın Yarın Meclis Gündemine Getireceği, "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası", Fransa Ulusal Meclis'i Önünde Protesto Edildi

Fransa Ulusal Meclisi'nin 12 Ekim 2006 Günü Sosyalist Parti'nin Girişimiyle Meclis Gündemine Getireceği "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası"nın Çıkarılmasını Protesto Etmek İçin Toplanan "Ermeni Belgeleriyle Ermeni Soykırımı Yalanı-büyük Proje 2006" Komitesi, Fransa Ulusal Meclisi Önünde Bir Basın Açıklaması Yaparak, Fransa'nın Bu Tutumunu Kınadı.

Fransa Ulusal Meclisi'nin 12 Ekim 2006 günü Sosyalist Parti'nin girişimiyle meclis gündemine getireceği "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası"nın çıkarılmasını protesto etmek için toplanan "Ermeni Belgeleriyle Ermeni Soykırımı Yalanı-Büyük Proje 2006" Komitesi, Fransa Ulusal Meclisi önünde bir basın açıklaması yaparak, Fransa'nın bu tutumunu kınadı.

"Ermeni Belgeleriyle Ermeni Soykırımı Yalanı-Büyük Proje 2006" Komitesi ve Talat Paşa Komitesi Üyesi Yalçın Büyükdağlı, Almanya, Hollanda, Belçika, İsviçre, Fransa Atatürkçü Düşünce Dernekleri başkanları ve bazı Türk vatandaşları, Fransa Ulusal Meclisi önünde bir basın açıklaması yaparak, Fransa'nın bu tutumunu kınadı. "Fransa Meclisi'ni uyarıyoruz", "Fransa dur", "Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır" sloganları altında konuşan Yalçın Büyükdağlı, "Konuşmayı ve yazmayı yasaklayarak gerçeği ortadan kaldıramazsınız. Güneş balçıkla sıvanmaz. Nerede kaldı 1789'un insanlığın önünü açan yüce değerleri. Fransa Meclis binasının duvarlarında hala "eşitlik, özgürlük, kardeşlik, yazıyor. Ancak en temel İnsan haklarını ayaklar altına alan yasa tasarısına "evet " oyu vererek kendi tarihinizi ve geleceğinizi ayaklar altına alacağınızın farkında mısınız?" diye konuştu. "Fransa Meclis üyelerinin, Türk yurtseverlerini hapis tehditiyle yıldıramayacaklarını vurgulayan Büyükdağlı, "Fransa, Türkiye'ye düşmanlığın kendisine ne kadar pahalıya maalolduğunu 1915-1921 arasında görmedi mi? Çanakkale'deki büyük Türk direnişini Antep, Maraş, Urfa direnişini, daha Türkiye'nin kurtuluş savaşı bitmeden 1921 yılında Ankara anlaşmasıyla işgal birliklerinizi geri çekerek bükemediğiniz eli öpmek zorunda kaldığınızı unuttunuz mu?" diye kaydetti.

Yasanın kabul edilmesi durumunda "Fransız mallarına boykot" kampanyası başlatılacağını belirten Büyükdağlı, "Bu kampanya Türkiye ve Türklerle de sınırlı kalmaz. Türkiye'ye düşmanlık, Fransa'ya geçmişte olduğu gibi bugün de çok şey kaybettirir" diye belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title